Alibaba Cloud bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi (iddia)

Alibaba

Alibaba Cloud bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildiği iddiası ortalığı fena karıştırdı. Hadi gelin bu tür iddiaların gerçek olup olmadığına birlikte bakalım.

Alibaba Cloud bilgisayar korsanları ile uğraşıyor. Dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan Alibaba birçok farklı alanda hizmet veriyor. Bu hizmetlerinden bir tanesi de bulut olarak biliniyor. Özellikle son dönemlerde bulut teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişme aynı zamanda büyük bir güvenlik açığının oluşmasına neden oldu.

Ortaya çıkan son detaylara göre Merkezi Singapur olarak bilinen Alibaba Cloud bilgisayar korsanlarının hedefi oldu. Şirketin özellikle müşteri bilgilerinin sızdırıldığı ifade ediliyor. Tüm bu bilgiler hackerların platformunda paylaşılma ihtimaline sahip. Genellikle bilgisayar korsanları bunları platformlarda yayınlayıp satışa sunuyor.

Alibaba Cloud bilgisayar korsanları tehlikesi altında

Özellikle son dönemlerde bu tür haberleri daha fazla görüyoruz. Hackerlar neredeyse tüm sistemlere giriş yapabiliyor. Burada her ne kadar yoğun güvenlik önlemleri alınsa bile yine de bazı küçük hatalar bulmak mümkün.

Alibaba Cloud bilgisayar korsanları

Bulut Güvenliği Araştırmacısı olan Greg Foss tarafından yapılan açıklamalarda Alibaba Cloud ile ilgili bilgilere yer verildi. Bu hizmeti alan şirketlerin verilerine bile ulaşıldı. Böylece bilgisayar korsanları sadece Alibaba şirketinin değil aynı zamanda birçok başka markanın verilerini ele geçirdi. Alibaba Cloud hackerlar için büyük bir ganimet oldu.

Alibaba Group 2,75 milyar dolarlık ceza aldı

Yapılan açıklamalara bakıldığında bir sonraki büyük hack faaliyetinin Tencent olacağı söyleniyor. Hem backend hem de frontend verileri ele geçirildi. Peki siz özellikle son dönemlerde yaşanan bu tür hackleme olayları ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden konuyla ilgili fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.