Hackerlar dünyanın yarısını hackledi: Güvende değiliz!

milyarlarca şifre

Dünyanın en tehlikeli mesleklerinden bir tanesini yapan hackerlar yine dünyanın yarısını hackledi. Bu seferki saldırılar çok ağır bilançolara neden oldu.

Neredeyse bütün ağlara sızabilen hackerlar dünyanın yarısını hackledi ve bu durum gündem oldu. Günümüzün en büyük problemlerinden bir tanesi haline gelen siber güvenlik ne yazık ki tehlike altında. Gelen son haberlere göre dünya genelinde yaklaşık olarak 3,2 milyar kişinin bilgileri ele geçirildi. Üstelik bu bilgiler e-posta olarak depolanıyor.

Herhangi bir web sitesine veya bankaya üye olduğunuzda sizden ilk olarak e-mail istenir. Böylece gönderilecek bağlantılar ile birlikte kaydınız başarılı bir şekilde yapılmaya çalışılır. Hackerlar e-postaların ne kadar önemli olduğunu biliyor. İşte tam da bu nedenle hedef, e-posta hesapları oldu.

Hackerlar büyük risk oluşturmaya devam ediyor

Hem kişisel veriler hem de banka bilgileri konusunda büyük risk oluşturan hackerlar, bir türlü durdurulamıyor. Son olarak yaptıkları 3,2 milyar e-posta hesabının ele geçirilmesi işleri farklı bir boyuta taşıdı.

hackerlar dünyanın yarısını hackledi
2017 yılında da yine benzer bir durum yaşanmıştı. Birçok online ortamda e-posta hesapları satışa sunuldu. Böylece neredeyse kimsenin güvenliği kalmadı. Çoklu Güvenlik Açığı Derlemesi, CoMB ile anılan bu saldırılar sürekli olarak yapılıyor. Bazen başarılı olurken kimi zaman başarısızlıkla sonuçlanabiliyor.

Online sınavlar hacklenecek: HackerConf 2021 başlıyor!

Kişisel verilerin güvenliği ne yazık ki bu tür bilgisayar korsanları yüzünden hiç korunamıyor. E-posta hesapları ele geçirilince neredeyse tüm verilere ulaşmak kolaylaşıyor. Peki sizce bilgisayar korsanları ile mücadele etmek için neler yapılmalı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.