Alibaba ve AMD’den Dev Anlaşma

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Alibaba ve AMD önemli bir anlaşmaya imza attı. Aliexpress gibi ülkemizde de kullanılan servislerin sahibi olan Alibaba sunucularında artık AMD donanımlarını kullanacak. Yüksek performanslı özel çözümleri ile AMD, Alibaba’ya önemli bir işlem gücü sağlayacak.

Dünyanın sayılı işlemci ve grafik işlemcisi üreticilerinden AMD, ürettiği profesyonel grafik çözümlerini Çin merkezli Alibaba şirketler grubuna satmaya başladı. Yapılan anlaşma işe birlikte Çin merkezli medya devinin sunucularında AMD’nin Radeon serisi profesyonel ekran kartları kullanılmaya başlayacak.

Radeon Pro serisi kartların kullanılmaya başlamasıyla özellikle grafik tabanlı işlemlerde önemli bir gelişme sağlanacak. GPU’ların sahip olduğu yüksek paralel işlem kapasitesi sayesinde normalde sahip olmadığı büyük bir işlem gücüne sahip olacak olan Alibaba, AMD’nin yeni Polaris mimarisine sahip grafik işlemcilerini kullanacak. Radeon Pro WX serisi altında yıl sonunda satışa sunulacak olan Polaris mimarili grafik kartları sayesinde Çin’deki internet sitelerinin büyük bir kısmının veri merkezi görevini üstlenen Alibaba Cloud büyük bir kapasite artışına sahip olacak.

AMD Hisseleri Anlaşma ile Birlikte %4 Arttı

AMD son yıllarda baştan aşağı yenilediği grafik işlemcileri ile önemli bir atılım içerisine girmişti. Amerika merkezli firma özellikle Polaris mimariyle birlikte yükselişe geçmişti. Son kullanıcı tarafında Radeon RX 480 ile karşımıza çıkan Polaris mimarisi 200 dolarlık fiyatı ve yüksek performansı ile öne çıkıyordu.

Playstation 4 de AMD Kullanıyor

AMD aynı zaman Sony Playstation 4, Playstation 4 Pro ve Microsoft Xbox One’ın kullandığı işlemci ve grafik işlemcilerini üretmekte. APU olarak geçen işlemcilerin kullanıldığı yeni nesil oyun konsollarında işlemci ile grafik işlemcisi aynı ünite içerisinde bulunuyor ve ayrı bir grafik işlemcisine ihtiyaç duyulmadan yüksek performans elde edilebiliyor. AMDA serisi altında masaüstü ve dizüstü bilgisayar işlemcileri olarak da satışta olan APU’lar uygun fiyata oyun sistemi kurmak isteyenlerin favorileri arasında yer alıyor.

1 milyarlık nüfusuyla devasa bir potansiyele sahip olan Çin, son yıllarda kendi şirketleri ile dünyada söz sahibi olmaya başlamıştı. En önemli Çin şirketlerinden olan Alibaba bünyesinde pek çok önemli servis şirkete sahip. Bunlardan en önemlileri ise Aliexpress ve Alibaba Cloud. Aliexpress ülkemizde de sıklıkla kullanılan bir alışveriş servisi. Çin üzerinden ücretsiz kargo ve uygun fiyatla ürünler getirmenize olanak sağlayan Aliexpress sayesinde ülkemizde satılmayan pek çok ürünü rahatlıkla satın almak mümkün. Alibaba Cloud ise Çin’deki internet sitelerinin %35’ine hizmet veren önemli bir servis sağlayacı.

Windows 10 otomatik güncelleme nasıl kapatılır?