Akıllı telefon pazarında son durum!

akilli telefonb

Akıllı telefon pazarında 2016 yılının ikinci çeyrek verileri ortaya çıkmaya başladı. TrendForce verilerine göre sektörün güncel durumu sizlerle.

Pazar araştırma şirketlerinden TrendForce, 2016 yılının ikinci çeyreğinde akıllı telefon pazarındaki dağılımları listeledi. Listede dikkat çeken gelişmeler var. İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarında son durum!

Aşağıdaki görselde 2016 yılının ikinci çeyreğine ait pazar paylarını görebilirsiniz. Sıralama geçen yıla oranda değişmiş durumda. Lider firma beklenildiği üzere Samsung olarak görülmekte. İkinci sırada Apple, üçüncü sırada ise Huawei bulunuyor. Burada dikkat çeken marka Huawei.

Geçtiğimiz yıldan itibaren hızla yükselmeye devam eden marka Huawei, listede kendini üçüncü sıraya kadar yükseltmeyi başarmış durumda. Benzer şekilde dördüncü sıradaki Oppo markası da yükselenler arasında. LG ise geçen yıla göre gerilemiş durumda.

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi dünya genelindeki akıllı telefon pazarının %24.5’ini elinde tutuyor. Apple %15.1 seviyesinde, Huawei ise %9.2 olarak karşımıza çıkıyor. Samsung halen lider olsa da bir önceki çeyreğe göre yüzdesel olarak gerilemiş durumda. Yıl sonuna göre tablodaki veriler daha güvenilir hale gelecektir. Şimdilik farklı zamanlarda çıkan modellerin etkisinin çok olduğunu söylemekte fayda var.

Özellikle Çinli markalardaki yükseliş dikkat çekici boyutlara ulaşıyor. Düşük maliyetler ve Çin’in kendi iç pazarının büyüklüğü bu markaların büyümesi için son derece elverişli koşullar sağlıyor. Listede yer alan hangi akıllı telefon markasını tercih ediyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

akilli-telefon-pazari-2016-ikinci-ceyrek

Yeni iPhone ve iPhone Pro kesinleşiyor!