Microsoft Mavi Ekran Çözümü İçin Yeni Bir Araç Yayınladı

mavi ekran çözümü

Sebep olduğu küresel krizi çözmek için çalışmalarını sürdüren Microsoft, mavi ekran çözümü olarak kullanılabilecek yeni bir araç geliştirdi.

Bildiğiniz gibi üç gün önce tüm dünyada büyük bir krize sebep olan bir siber çöküş yaşandı. Windows işletim sistemini kullanan bilgisayarların kayda değer bir bölümünün bir sabah aniden mavi ekran hatası vermesi, havalimanlarından hastanelere gündelik hayat için kritik pek çok işletmenin çalışamaz hale gelmesine sebep oldu. Özellikle Windows’un kurumsal müşterilerini etkileyen bu mavi ekran hatası, CrowdStrike’ın hatalı güncellemesi sonrası ortaya çıktı.

Microsoft ile anlaşmalı olarak çalışan CrowdStrike’ın böylesine büyük bir krize sebep olması, tahmin edeceğiniz gibi Microsoft’un da başını epey ağrıttı. Bu krizi bir an önce geride bırakmak için o günden beri çözüm üzerinde çalışan Microsoft, mavi ekran çözümü için yeni bir araç geliştirdi.

mavi ekran

Mavi ekran çözümü için üretilen bu araç IT yöneticilerinin kullanımına açılacak. Böylece bu IT uzmanları hala bu sorundan muzdarip olan Windows PC’leri yeniden kullanılabilir hale getirebilecek. Bu sorunu düzeltmek için çeşitli yöntemler bulunmuş olsa da Microsoft’un sunduğu bu araç bu süreci çok daha hızlandıracak.

Bu aracın bir diğer önemi de BitLocker ile korunan PC’lerde de kullanılabiliyor olması. Normalde BitLocker ile korunan PC’ler güvenli modda açılıp son güncellemenin silinmesine engel oluyordu. Bu da mavi ekran sorununa karşı geliştirilen en işe yarar çözümü kullanılamaz hale getiriyordu. Bu yüzden özellikle BitLocker kullananlar için bu araç son derece önemli olacak.

EA Sports FC 25 Fragmanı Yayınlandı