Google Pixel 7 prototipleri eBay’de satılıyor

Google Pixel 7

Bu yılın son aylarında piyasaya sürülmesi planlanan Google Pixel 7’nin sızdırılan prototipleri eBay’de satışa çıkarıldı.

Bildiğiniz gibi Google, akıllı telefon serisinin yeni üyeleri Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro’yu yakında kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Ancak Google yeni telefonlarının çıkışına hazırlanırken şirket tarafından önemli bir sızıntı yaşanmış gibi görünüyor. Zira dün Google Pixel 7 protipleri internette satışa sunuldu. Pixel 7 prototipleri eBay’de ve Facebook’un alışveriş sayfasında satışa çıkarıldı. Görünüşe göre aynı kişi tarafından satılan bu prototipe ait eBay ilanını aşağıda görebilirsiniz.

Kısa süre sonra Reddit’teki Android sayfasında paylaşılan bu ilan, teknoloji meraklılarından büyük ilgi gördü. Bu cihaz ilk olarak Pixel 6 olarak satışa sunulmuş olsa da tasarımdaki değişiklikler bunun aslında bir Pixel 7 prototipi olduğunun anlaşılmasını sağladı. Daha sonra ilan da Pixel 7 olarak güncellendi.

google pixel 7 prototip

Üstelik ilandaki bilgiler detaylı bir şekilde incelendiğinde, satıştaki prototiplerden birinin de Pixel 7 Pro’ya ait olduğu fark edildi. Prototipleri eBay ve Facebook marketplace’de satışa çıkaran bu kişinin kim olduğu ya da Google’ın gizli tutması gereken bu prototipleri nasıl ele geçirdiği bilinmiyor. Ancak bilinen bir şey var ki o da Google’ın akıllı telefon departmanında ciddi bir güvenlik açığı yaşandığı.

Bu ilan Reddit’te büyük ilgi görüp sosyal medyada da yayılınca prototipleri satışa sunan kişi hem eBay’de hem de Facebook marketplace’de ürünü satıştan kaldırdı. Ancak Google’ın bu olayı soruşturup sızıntının nasıl yaşandığını bulmaya çalışacağına şüphe yok.

Neticede ilanda yer alan görsellerle birlikte daha önce gelen Google Pixel 7 sızıntıları da büyük ölçüde doğrulanmış oldu. Çünkü telefonun tasarımı daha önce gelen sızıntılarda tarif edilene uyuyor.

Honor 70 Pro ve 70 Pro+ resmi olarak tanıtıldı