Eski Apple ve NASA Çalışanlarından Olio Akıllı Saat

Olio akıllı saat

Apple, NASA ve Pixar gibi önemli firmaların eski çalışanları tarafından kurulan Olio akıllı saat pazarındaki ilk ürününü geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdü.

Son dönemde hızla yükselen akıllı saat pazarı bugüne kadar Apple, Samsung, Sony ve LG Electronics gibi birçok teknoloji devini cezbetmeyi başarmış olsa da, bu firmalardan bazılarının şu ana kadarki performansları akıllı saat pazarında başarılı olmak için markanın yeterli olmadığını gösterdi. Özellikle Pebble gibi teknoloji dünyasının diğer pazarlarında pek de etkili olmayan firmaların akıllı saat pazarında zirveye oynaması, henüz adını duyuramamış yeni girişimlerin de akıllı saat pazarına yönelmesi için gerekli zemini hazırladı.

Olio_akıllı_saat

Akıllı saat pazarında başarısıyla adını duyurmak isteyen bu yeni girişimlere katılan son isim ise, bünyesinde teknoloji dünyasının birçok önemli ismini barındıran ABD menşeli Olio oldu. Bünyesinde Apple, Google, Pixar, HP ve NASA gibi önemli firmaların eski çalışanlarını barındıran Olio, akıllı saat pazarındaki ilk ürününü geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdü.

Piyasadaki birçok akıllı saatin aksine önceliğini bildirimleri göstermek üzerine kurmayan Olio akıllı saat, dahili akıllı asistanı aracılığıyla kullanıcılar için önemli olacağını düşündüğü bildirimleri filtreliyor ve sadece bu bildirimleri gösteriyor. Bunun yanı sıra son dönemde oldukça popüler hale gelen akıllı ev sistemlerine de uyumlu olan Olio akıllı saat kullanıcıların termostatlar, ışıklar, garaj kapıları veya ses sistemleri gibi cihazları akıllı saatleri üzerinden kontrol etmelerine olanak sağlıyor.

HTC One E9+’dan Yeni Görüntüler Sızdırıldı