Akıllı saat pazarında lider yine Apple

Ekran Resmi 2019 03 01 09.45.31

Geçtiğimiz yılın son çeyreğine ait verilere göre akıllı saat pazarındaki Apple hegemonyası devam ediyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Apple akıllı saat pazarına rakiplerinden hayli sonra girmesine karşın kısa sürede zirveyi domine etmeyi başarmıştı. Görünen o ki Cupertino merkezli şirketin zirvedeki yerini bırakmaya da niyeti yok.

Açıklanan son verilere göre Apple geçtiğimiz yıl toplamda 22.5 milyon akıllı saat sevkiyatı gerçekleştirdi. Apple’ın en yakın rakibi olan Fitbit 5.5 milyon sevkiyat gerçekleştirirken Samsung ise 5.3 milyon sevkiyatta kaldı.

Garmin 3.2 milyon sevkiyat ile 4. sırada yer alırken, diğer üreticiler ise toplamda 8.5 milyonluk sevkiyat gerçekleştirdiler. Sadece bu rakamlara bakarak bile Apple’ın sektörde açık ara önde olduğunu söylemek mümkün.

Apple akıllı saat pazarında zirvede

Elbette bu durumun temel nedeni Cupretino merkezli şirketin cihazları arasında kurduğu ekosistem. Malum Mac, iPhone, Apple Watch ve diğer Apple logolu ürünler birbiri arasında muazzam iletişime sahip. Hal böyle olunca Apple ürünü kullanan kişiler, bu ekosistemin parçası olmak istiyorlar.

Geçtiğimiz yıl yayınlanan verilere baktığımızda Apple’ın yüzde 50 pazar payı ile açık ara zirvede yer aldığını görüyoruz. Bir önceki yıl yani 2017’de bu oran yüzde 60.4 seviyelerindeydi. Fakat Apple’ın sevkiyat miktarı daha azdı. 2018’de ise sevkiyat miktarı artmasına karşın pazar payı 10 puan azalmış durumda. Bu da dünya genelinde akıllı saat kullanımının önemli ölçüde arttığını gösteren bir olgu.

Uygun fiyatlı Galaxy A10 tanıtıldı