En çok akıllı saat satan firmalar! (2019)

Ekran Resmi 2019 06 02 15.00.31

#İŞBİRLİĞİ

Giyilebilir teknoloji sektöründeki rekabet gün geçtikçe biraz daha artıyor. Görünen o ki Çinli şirketler bu alanda da zirveye hakim olacaklar. İşte en çok akıllı saat satan firmalar!

Teknoloji sektöründeki rekabet her geçen gün biraz daha artıyor. Malum akıllı saat sektöründe son dönemde pek de hoş olmayan gelişmeler yaşandı. Özellikle son birkaç yıldır muazzam bir büyüme yakalamış olan Huawei, ABD engeliyle karşı karşıya kaldı.

Hali hazırda akıllı telefon sektörünün en büyük 2. ismi konumunda yer alan Çinli üretici, aynı başarıyı giyilebilir teknoloji sektöründe de gösteriyor.

IDC tarafından yayınlanan verilere göre, 2019’un ilk çeyreğinde Huawei muazzam bir büyüme göstermiş durumda. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde yalnızca 1.3 milyon giyilebilir teknoloji ürünü satan Çinli üretici, bu yılın ilk çeyreğinde ise 5 milyon satış yaparak yüzde 282 oranında bir büyüme yakalamış.

Muhtemelen 2. çeyrekte Huawei’nin akıllı saat sektöründeki satışları da düşecektir. Fakat bu sektördeki en büyük Çinli şirket Huawei değil. Çünkü Xiaomi, uygun fiyatlı akıllı bileklik modelleri ile giyilebilir teknoloji sektörüne damga vurmuş gibi görünüyor.

Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde 3.9 milyon akıllı saat ve akıllı bileklik satan Xiaomi, 2019’da yüzde 68.2’lik büyüme ile satışlarını 6.6 milyona çıkarmış durumda.

Elbette tüm başarı Apple’ı alaşağı etmeye yetmemiş. Çünkü Cupertino merkezli şirket geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2019’un ilk çeyreğinde de akıllı saat sektöründe açık ara lider konumda yer alıyor.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri en çok akıllı saat satan firmalar sıralamamızla başbaşa bırakalım.

En çok satan akıllı saatler

Fitbit

2 fitbit

2018 ilk çeyrek satış oranı: 2.2 milyon
2019 ilk çeyrek satış oranı: 2.9 milyon
2019’daki büyüme oranı: %35.7
2019’daki market payı: %5.9