AirTag 2 Ne Zaman Satışa Çıkacak?

airtag

Yeni Mac’ler ve iPhone SE 4 haberleri konuşulurken AirTag 2 hakkında da taze bir rapor yayınlandı. Bu rapor cihazın çıkış tarihini açıklıyor. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara göz atalım.

Apple, AirTag’i Nisan 2021’de piyasaya sürdü. Yani cihaz üç buçuk yaşında. O zamandan bu yana AirTag’in yeni modeli çıkmadı. Fakat bir süreden beri AirTag 2‘nin geliştirildiği söyleniyor. Yeni modelin 2025’in ilk yarısında çıkacağı ileri sürülüyordu ki bu çıkış tarihi onaylayan yeni bir iddia ortaya çıktı. İsimsiz tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan raporda AirTag 2’nin planlara uygun şekilde ilerlediği ve cihazın yaz aylarından önce satışa sunulacağı belirtildi.

Gazeteci Mark Gurman da çıkış için yine 2025’in ilk yarısını göstermişti. Gelecek sene ilk ay içinde M4’lü MacBook Air’ların, iPhone SE 4’ün, yeni iPad Air’ların ve güncellenmiş Magic Keyboard’un çıkması bekleniyor. Bu listeye AirTag 2’yi de rahatlıkla dahil edebiliriz. Apple kahini lakaplı analist Ming-Chi Kuo, AirTag 2 seri üretiminin 2024’ün 4. çeyreğinden 2025’in bir noktasına ertelendiğini söylemişti. Mark Gurman, Kuo ve yeni raporun verdiği çıkış dönemi aynı. Birbirlerini doğruluyorlar.

airtag 2

AirTag 2’de büyük ihtimalle 7 nm’le üretilmiş olan yeni UWB çipi yer alacak. 2021 Nisan ayında piyasa sürülen mevcut AirTag’ta U1 isimli UWB yongası var. UWB, Ultra Wideband yani Ultra Geniş Bant demek. Wi-Fi, AirDrop vs… U1 çipi sorumlu. iPhone 11’den beri iPhone’larda, Apple Watch 6/7/8’de U1 yongası kullanılıyor. Apple’ın U2 çipine geçmesinin en büyük nedeni Vision Pro gözlüğü. Ming-Chi Kuo, Vision Pro’nun ekosistemdeki yerini sağlamlaştırmak ve rekabetçi olması için entegrasyonun iyi olması gerektiğini, Apple’ın da bu yüzden agresif bir plan uygulamaya başladığını söylemişti. Entegrasyon ve ekosistem için gerekli ana donanım ise Wi-Fi ve UWB.

OnePlus 13 manyetik kablosuz şarj desteği ile gelecek