İşte karşınızda Motorola Edge 50 Neo

motorola logo wallpaper

Sızıntı kaynakları iyi çalışıyor. Bir süredir dedikodularla gündeme gelen Motorola Edge 50 Neo hakkında detaylar sızdırıldı. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım…

Motorola Edge 50 Neo geçtiğimiz eylül ayında tanıtılan Edge 40 Neo’nun halefi olacak. Motorola şimdiye kadar yeni modelle ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak kısa süre önce gerçekleşen bir sızıntı cihazın tasarımını ve özelliklerini gün ışığına çıkardı.

Motorola Edge 50 Neo

Kaynağa göre Motorola Edge 50 Neo’da Dimensity 7300 yongaseti olacak. Telefonun 8 GB RAM / 256 GB depolama alanı ve 12 GB RAM / 512 GB depolama alanı seçenekleriyle satışa sunulacağı belirtiliyor. Cihaz kutudan Hello UI arayüzüne sahip Android 14’le çıkacak.

Motorola Edge 50 Neo

Telefonda 6.5 inç’lik 120Hz pOLED ekran kullanılıyor. Bu ekranda koruma olarak da Gorilla Glass 3 var. Cihazın pil kapasitesi ise 4310 mAh. Sızıntıya göre Edge 50 Neo’da 50 MP ana sensör, 13 MP ultra geniş, 10 MP telefotodan oluşan üçlü arka kamera bulunuyor. Ön tarafta ise 32 MP’lik selfie kamerası var.

Cihazın öne çıkan diğer özellikleri arasında Dolby Atmos desteği, IP68 derecesi, Bluetooth 5.3 ve NFC yer alıyor. 8.1 mm kalınlığında ve 171 g ağırlığında olan telefon 4 renk seçeneğiyle piyasaya sürülecek.

Endüstri kaynaklarına dayandırılan farklı bir rapora göre Motorola’nın gizemli yeni bir telefon üstünde çalıştığından bahsedildi. Raporda bu telefonla ilgili pek bir detay verilmese de yapay zeka desteğiyle öne çıkacağı vurgulandı. Eğer yapay zekayla ilgili söylenen doğruysa Motorola’nın açıklamasını beklemekten başka şansımız yok.

Depresyonla bağlantılı bulunan beyin sinyali keşfedildi