İddia: AirTag 2, 2025’te satışa sunulacak

22 12

Geçtiğimiz günlerde Apple analisti Ming-Chi Kuo, AirTag 2 hakkında tahminde bulunmuştu. Cihazın 2024’ün 4. çeyreğinde seri üretime gireceğini açıklamıştı. Sicili pek güvenilir olmayan bir kaynak da yeni AirTag hakkında bazı detaylar paylaştı.

Ming-Chi Kuo’nun AirTag 2 hakkında söyledikleri, analistin tedarik zincirine ilişkin tipik araştırmasının parçası değildi. Kuo, aslında makul sayılabilecek tahminde bulundu. Yeni AirTag şimdi de LeaksApplePro nickli Twitter kullanıcısı tarafından gündeme getirildi.

LeaksApplePro, birden fazla kaynaktan öğrendiğine göre AirTag 2’nin 2025’te gelebileceğini iddia etti. Bununla birlikte cihazda 3 boyutlu hassas bulma olarak adlandırılan bir özelliğin de yer alabileceğini söyledi. Başka bir detay da yok. Fakat şöyle bir şey var, LeaksApplePro daha önce iPhone 14 hakkında birçok bilgi paylaştı, ancak telefonlarla ilgili söylediği hiçbir şey gerçek çıkmadı. MacBook Pro’nun tarihinde yanıldı. Bu yüzden de pek güvenilir kaynak değil.

airtag 2

AirTag 2’de büyük ihtimalle 7 nm’le üretilmiş olan yeni UWB çipi yer alacak. 2021 Nisan ayında piyasa sürülen mevcut AirTag’ta U1 isimli UWB yongası var. UWB, Ultra Wideband yani Ultra Geniş Bant demek. Wi-Fi, AirDrop vs… U1 çipi sorumlu. iPhone 11’den beri iPhone’larda, Apple Watch 6/7/8’de U1 yongası kullanılıyor.

Apple’ın U2 çipine geçmesinin en büyük nedeni Vision Pro gözlüğü. Ming-Chi Kuo, Vision Pro’nun ekosistemdeki yerini sağlamlaştırmak ve rekabetçi olması için entegrasyonun iyi olması gerektiğini, Apple’ın da bu yüzden agresif bir plan uygulamaya başladığını söylemişti. Entegrasyon ve ekosistem için gerekli ana donanım ise Wi-Fi ve UWB.

Tim Cook: Apple yıllardır yapay zeka üzerinde çalışıyor