AirTag 2 2025 Baharında Satışa Çıkacak

airtag 2

Gündemde iPhone 16’lar yer alıyor, ancak bir yandan da Apple’ın yeni ürünleri hakkında dedikodular gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda AirTag 2’nin 2025’te çıkacağına yönelik bir iddia ortaya atılmıştı. Bu söylentiyi doğrulayan başka rapor yayınlandı.

Bu aralar Çin’in sosyal medyası Weibo’da Apple’la ilgili arka arkaya yeni raporlar yayınlanıyor. İsimsiz endüstri kaynaklarına dayandırılan taze bir rapor AirTag 2‘nin gelecek sene bahar ayında piyasaya sürüleceğini iddia etti. Kaynaklar yeni takip cihazının gelişmiş yer bulma özelliğine sahip olacağını da sözlerine ekledi. Raporda cihazda başka neler olacağına veya donanımsal özelliklerine dair detay yer almıyor. 2025 baharında M4’lü MacBook Air ve iPhone SE 4’ün de satışa çıkma ihtimali var. Yeni AirTag’le birlikte üç cihazın birlikte piyasaya sürülmesi muhtemel görünüyor.

AirTag 2

AirTag 2’de büyük ihtimalle 7 nm’le üretilmiş olan yeni UWB çipi yer alacak. 2021 Nisan ayında piyasa sürülen mevcut AirTag’ta U1 isimli UWB yongası var. UWB, Ultra Wideband yani Ultra Geniş Bant demek. Wi-Fi, AirDrop vs… U1 çipi sorumlu. iPhone 11’den beri iPhone’larda, Apple Watch 6/7/8’de U1 yongası kullanılıyor.

Apple’ın U2 çipine geçmesinin en büyük nedeni Vision Pro gözlüğü. Ming-Chi Kuo, Vision Pro’nun ekosistemdeki yerini sağlamlaştırmak ve rekabetçi olması için entegrasyonun iyi olması gerektiğini, Apple’ın da bu yüzden agresif bir plan uygulamaya başladığını söylemişti. Entegrasyon ve ekosistem için gerekli ana donanım ise Wi-Fi ve UWB.

Fallout 4’te Zombi Kıyameti Başladı