Airbnb, Rusya faaliyetlerini askıya alıyor

Airbnb, Rusya faaliyetlerini askıya alıyor

Airbnb CEO’su Brian Chesky, bir tweet’te yaptığı açıklamada, Rusya’daki operasyonlarını durdurduğunu duyurdu. İşte tüm detaylar.

Reuters’e göre bu kısıtlama hamlesi Rusya’daki farklı platformlarda yaklaşık 90.000 aktif  kiralama işlemini içeriyor. CEO Chesky, dün Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle “her şey masada” diyerek durumu gündeme getirdi. Bu hafta Pazartesi günü Airbnb, Polonya, Almanya, Macaristan ve Romanya dahil olmak üzere Avrupa ülkelerine kaçan 100.000’e yakın Ukraynalı mülteciye ücretsiz konut teklif etti. Airbnb kullanıcıları da işleri kendi ellerine alıyor.

Airbnb, Rusya faaliyetlerini askıya alıyor

The Guardian’ın bildirdiğine göre insanlar, ciddi ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan Ukraynalı sakinlere para sağlamak için Ukrayna’da Airbnb kiralık evleri tutuyor. Ukrayna’da evini kiralayan bir Airbnb kullanıcısına, “Eşim ve ben dairenizi bir haftalığına rezerve ettik, ancak elbette ziyaret etmeyeceğiz. Bu sadece biraz para yardımı yapabilmek için” şeklinde bir mesaj geldi. Şirket, ülkedeki tüm rezervasyonlarda konuk ve ev sahibi ücretlerinden feragat etmeyi de kabul etti. BM’ye göre, Rusya’nın işgali başladığından bu yana bir milyondan fazla mülteci ülkeden kaçtı ve sonunda dört milyona kadar insanın ayrılabileceğini tahmin ediyor. Ne yazık ki müzakere görüşmelerinde de ortak bir noktaya varılamadı. Şu anda Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı hala devam ediyor. Neticede olay nerelere varacak hep beraber göreceğiz. Şu anda tüm dünya sırtını Rusya’ya dönmüş durumda.

Almanya savunma yatırımını büyük ölçüde artırıyor: Savaş çanları çalıyor