Airbnb kullanıcıları için üzücü haber

Airbnb artık seyahat sigortası sunacak!

CNBC’nin haberine göre Airbnb, artan maliyetler ve yerel rekabet nedeniyle bu yaz Çin anakarasındaki işini kapatıyor. Çevrimiçi tatil kiralama platformu, ilk kez 2016 yılında Çin’de faaliyete geçti ve uygulamayı yurtdışındaki seyahatlerinde sıklıkla kullanan Çinli turistlerin büyük coşkusuyla karşılaştı.

Airbnb kullanıcıları için üzücü haber. Ancak CNBC ile konuşan kaynaklara göre, Airbnb’nin Çin segmenti, özellikle pandemi önlemleri sebebiyle  işletilemeyecek kadar karmaşık ve pahalı hale geldi. Çin’de Uber’de olanlara benzer şekilde, çok sayıda yerel rakip, Amerikan şirketinin avantaj elde etmesini zorlaştırdı. Çin’deki konaklamalar, son birkaç yılda platformun gelirinin yalnızca yüzde birini oluşturuyordu.

Airbnb kullanıcıları

Giderek artan sayıda şehirde kısa süreli kiralamalara ilişkin kısıtlayıcı yasalar kaldırılmış olsa da, Airbnb‘nin Çin’deki etkisi, yerleşik rekabet ve düzenleyici sorunlardan kaynaklandı. Airbnb Çin, Çin hükümetinin kısıtlamaları nedeniyle diğer ülkelerdeki diğer Airbnb operasyonlarından farklı şekilde çalıştı. Şirket, yerel şehir yönetimleriyle anlaşmalar imzalamak ve verilerini devlet sunucularında depolamak zorunda kaldı.

Airbnb kullanıcıları

Airbnb için bir başka yeni bir engel de, Çin’in seyahat üzerindeki önemli kısıtlamaları göz önüne alındığında, pandemi nedeniyle tutarsız bir uluslararası ve yerli ziyaretçi akışıydı. Küresel turizm düzelirken, BM Dünya Turizm Örgütü’nün rakamlarına göre uluslararası turist varışlarının sayısı hala pandemi öncesi seviyelere dönmedi.

Airbnb kullanıcıları

Çin hükümeti ayrıca, COVID-19 sayılarındaki son artış ışığında vatandaşları için “gereksiz seyahati” sınırladı ve Airbnb için potansiyel yerli kullanıcı sayısını azaltmış oldu.

YouTube, Ukrayna ile ilgili 70.000 videoyu kaldırdı