Activision TL kuru için harekete geçti

Activisionin Yillik Raporu Kiskandiriyor

Artan döviz kurları yüzünden zor durumda kalan oyunseverlere güzel haber Activision Blizzard’dan geldi.

Activision TL kuru için harekete geçti. Döviz kurunun yükselmesi, tepeden tırnağa birçok şeyin fiyatını arttırıyor. Bu konuda en çok sıkıntı çekenlerden biri de hiç kuşkusuz oyunseverler oluyor. İşlemci, ekran kartı, monitör derken zaten güzel bir bilgisayar kurmakta ya da güçlü bir oyun konsolu almakta zorlanan oyuncular, bu engeli aşsalar bile yüksek oyun fiyatları karşısında kara kara düşünüyor.

Activision TL kuru

Ancak bugün ünlü oyun şirketi Activision Blizzard, ülkemizdeki oyunseverlere yönelik çok önemli bir adım attı. Şirket tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamayla resmileşen duyuruda, online satış mağazası Battle.net sitesinde yer alan oyunların, Türkiye’den giriş yapan kullanıcılar için Euro yerine TL ile satılacağı belirtilmişti.

Activision TL kuru

Activision TL kuru için harekete geçti

İşte bugün itibariyle siteye giren oyunseverler, gerçekten de oyun fiyatlarının Euro yerine TL ile yazıldığını görecekler. Üstelik şirket, döviz kurunu mevcut kur olan yaklaşık 16-TL’den değil, 10-11-TL bandından uygulamış. Bu da oyunların döviz satış fiyatına göre %50’leri geçen oranlarda daha uygun fiyata satılması manasına geliyor.

Activision TL kuru

Örneğin Overwatch’ı satın almak isteyen kullanıcılar artık 199,00-TL ödeyecekken, Diablo II: Resurrected’ı oynamak isteyen oyuncuların ise 399,00-TL’yi gözden çıkarmaları gerekiyor. Şirketin efsane oyunu World of WarCraft: Shadowlands’ın fiyatı 399,00-TL olarak belirlenirken, bu oyunun 1 aylık abonmanlık fiyatı 149,00-TL, 6 aylık abonmanlık fiyatı ise 590,00-TL olarak güncellenmiş.

Apple Car beklenenden de pahalı olabilir