Apple Car beklenenden de pahalı olabilir

Apple Car

Apple’ın uzun süredir gündemde olan elektrikli otomobilinin 2025’te seri üretime geçeceği belirtiliyor. Ancak Apple Car beklenenden de daha pahalı olacak.

Bugün artık Apple, alanında en iyi ürünlerinden bazılarını çıkarıp, bunları piyasadaki en pahalı alternatiflerden biri olarak tanınan bir şirket. Bu durum iPhone’da da böyle Mac’lerde de. Dolayısıyla şirketin uzun süredir üzerinde çalıştığı bilinen elektrikli otomobil projesi Apple Car’ın da piyasaya sürüldüğünde rakiplerinden biraz daha pahalı olması kimseyi şaşırtmayacaktır. Ancak gelen son bilgilere bakılırsa Apple’ın ilk otomobili, beklenenden de pahalı olabilir.

apple car 2

Apple ürünleri hakkında paylaştığı doğru bilgilerle dikkat çeken LeaksApplePro hesabı tarafından paylaşılan bilgilere göre, Apple’ın merakla beklenen ilk otomobili 2025 yılında seri üretime girebilir. Fiyat konusuna geldiğimizde ise LeaksApplePro, otomobilin fiyatının 100 bin doların üstünde olacağını söylüyor. Bu da Tesla’nın aksine Apple’ın daha düşük maliyetli bir alternatif düşünmediğini gösteriyor.

Bildiğiniz gibi Tesla’nın güncel otomobillerinin fiyatları 40 bin ila 130 bin dolar arasında değişiyor. Tesla’nın giriş seviyesi otomobili Tesla Model 3, 42 bin dolara satılırken, en üst segmentte yer alan Tesla Model X Plaid ise 133 bin dolara alıcı buluyor.

Görünen o ki Apple, Tesla Model 3’e rakip olacak daha düşük maliyetli bir otomobil de çıkarmak yerine akıllı telefonlarında da olduğu gibi Apple Car ile de sadece en üst segmentte yarışacak ve doğrudan Model X Plaid”e, daha doğrusu onun önümüzdeki yıllarda çıkacak ardıllarına rakip olacak.

Microsoft tablet pazarındaki etkisini artırıyor