Türkiye 5G için geri sayıma ne zaman geçecek?

Endüstri 4.0 5G

Hali hazırda pek çok ülkede 5G tarafında ciddi hazırlıklar yapılıyor. Kademeli olarak başlayan 5G hazırlıkları önümüzdeki süreçte tamamlanmış olacak. Peki Türkiye bu hazırlıklarda nerede? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Türkiye 5G için geri sayıma ne zaman geçecek? Aslında pek çok kişi bu sorunun yanıtını merak ediyor. Çünkü 5G uğruna Çin’in en büyük şirketlerinden biri olan Huawei’ye karşı büyük bir savaş açılmıştı. Hatta Huawei mobil pazardan neredeyse silinme noktasına geldi. Bu açıdan baktığımızda 5G’nin gelecek için bu kadar önemli olup olmadığı sorgulanabiliyor.

Hali hazırda kullandığımız 4G teknolojisi de hız anlamında hayli yeterli diyebiliriz. Fakat 5G ile kıyasladığımızda 4G’nin hayli yetersiz kaldığını söyleyebiliriz.

Türkiye 5G

Türkiye 5G için geri sayıma ne zaman geçecek?

5G tarafında oluşan en büyük beklenti anlık gecikmelerin ortadan kalkacak olması. Yani direkt olarak hareketleriniz ve görüntülerini karşı tarafa aktarılmış olacak. Bu özelliğin, sanal gerçeklik sektörünün önünü tamamen açacağı konuşuluyor.

Türkiye 5G

Doktorların dünyanın diğer ucundaki hastayı robot kollar vasıtasıyla ameliyat etmesi de bu yolla gerçekleşmiş olacak.

Türkiye 5G

Tabi ki bu söylediğimiz şeylerin gerçekleşmesi 5G kullanıma sunulur sunulmaz gerçekleşmeyecek. Bunun için de önemli bir hazırlık aşaması gerekecek. Yani 5G’nin tam anlamıyla verimli olarak kullanılması da yine 5 – 6 sene sürecektir. Belki daha da fazla.

Aslında şimdiye kadar 5G tarafında hayli yol alınmış olabilirdi. Fakat ortaya çıkan pandemi koşullarından ötürü işler hayli değişti. Pandemi 5G’nin gelişimini hayli olumsuz etkiledi.

Infinix Marvel ile ortaklığını resmen duyurdu