Candy Crush satışı tamamlandı!

activision candy crush

Candy Crush satışı geçtiğimiz gün itibariyle tamamlandı. Artık King Digital resmi olarak Activision Blizzard’ın oldu.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında basına yansıyan önemli bir satın alma bugün itibariyle resmi olarak tamamlandı. Masaüstü platformlarda oyunlarıyla tanıdığımız Activision Blizzard, Candy Crush oyununun yapımcısı olan firma King Digital’in dolayısıyla Candy Crush Saga oyununun yeni sahibi oldu.

Candy Crush satışı kaç paraya mal oldu?

Kasım 2015’te basınla paylaşılan rakamda bir değişiklik olmadı. Activision Blizzard, King Digital’in sahiplerine bu satın alma için tam 5.9 milyar dolar ödedi ve oyun şirketinin yeni sahibi oldu. Activision Blizzard’ın mobil sektöre girişi için büyük bir adım olarak görülen bu satın alma, yeni mobil oyunların ilk müjdesini de vermiş oluyor.

“Şeker patlatma” olarak önce Facebook ardından iOS ve Android cihazlarda büyük ses getiren yapım, oyun içi satın almalar ile 2014 yılı içerisinde tam 1.4 milyar dolar kazandırmıştı. Ancak bu rakam 2015 yılı içerisinde düştü. Dolayısıyla bazı analistler Activision Blizzard’ın işinin zor olduğunu söylemeye başladı bile.

Activision Blizzard ise bu satın almadan son derece memnun olduklarını, World of Warcraft, Call of Duty gibi ses getiren oyunlara Candy Crush Saga gibi önemli bir oyunu eklediklerini mutlu olduklarını dile getirdi ve King Digital’ın yetenekleri çalışanlarını kendi şirketlerinde göreceklerinden heyecan duyduklarını söyledi.

Facebook beğen butonu değişti!