Activision Blizzard CEO’sundan açıklama

Activision Blizzard CEO'sundan açıklama

Activision Blizzard CEO’su ne zamana kadar şirketin başında olacağını duyurdu. İşte tüm detaylar.

Microsoft’un 67,8 milyar dolarlık Activision Blizzard satın almasıyla ilgili cevaplanmayan en büyük sorulardan biri Bobby Kotick’in şirketteki rolüyle ilgiliydi. Artık anlaşma nihayet tamamlandığına ve yayıncı resmi olarak Microsoft’un bir parçası olduğuna göre Activision Blizzard CEO’sunun geleceği biraz daha net. Çalışanlara gönderdiği bir notta Kotick, “geçişe yardımcı olmaya tamamen kararlı olduğunu” yazdı. “2023’ün sonuna kadar” dümende kalacak ve Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer’a rapor verecek. Kotick, “İkimiz de takımlarımız ve oyuncularımız için sorunsuz bir entegrasyon üzerinde birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz” diye yazdı.

Activision Blizzard CEO'sundan açıklama

Şirket, mevcut CEO’nun ayrılışıyla ilgili kesin bir tarihi onaylamayı reddetse de, Kotick’in 30 yılı aşkın süredir üstlendiği görevden 1 Ocak’ta istifa etmesi bekleniyor. Her halükarda sözleşmesi nisan ayına kadar devam ediyor.

Activision Blizzard’ın zirvesinde başka değişiklikler de bekleniyor. Spencer, yayıncının personeline gönderdiği kendi notunda, “Önümüzdeki aylarda yeni organizasyon yapımız hakkında daha fazla güncelleme paylaşacağız” diye yazdı.

Kotick, 1991 yılında bir grup yatırımcının Mediagenic’i çok düşük bir fiyata satın almasına öncülük ettikten sonra şirketini mali açıdan başarılı bir girişim haline getirdi. Şirketi yeniden yapılandırdı ve eski adı olan Activision’ı geri getirdi. 2008 yılında bir dizi başarılı oyun, satın alma ve yatırımın ardından Kotick, Blizzard’ın sahibi olan Vivendi’nin oyun bölümüyle bir birleşme tasarladı.

Xiaomi 13T Pro inceleme: Leica ortaklığıyla hazırlanan güçlü kameralar!