Donald Trump Huawei’ye kapılarını bir kez daha kapattı

ABD Huawei

Son dönemlerde ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşları nedeniyle Donald Trump Huawei’ye ciddi ölçüde yüklenmeye başladı. Her ne kadar son dünya konferansından sonra Trump, Huawei ile işbirliğine devam edeceklerini söylemesine rağmen kararını hızlıca değiştirdi. İşte haberimizin detayları.

Çin’in dünya ticaretinde hakim konuma gelmeye başlamasıyla birlikte ABD, büyük bir ticaret savaşı başlattı. Bu ticaret savaşını Huawei akıllı telefonları üzerinden yürüten ABD, geçtiğimiz Mayıs ayında ağır bir karar almıştı. Bu karara göre hiçbir ABD şirketi Huawei firmasına hizmet vermeyecekti.

Donald Trump Huawei’ye nefes aldırmıyor

Son Dünya Konferansı’nda Donald Trump Huawei ile ilgili yasağının kaldırılacağını ve bu şirket ile anlaşma yapmak isteyenlerin özel bir lisans almaları gerekeceğini ifade etti. Bunun üzerine 50’den fazla ABD’li şirket Huawei ile olan ticaretini sürdürmek için lisans başvurusunda bulundu.

Huawei yasak

Gelen son haberlere göre ABD bütün lisans başvurularının askıda tutuyor. Beklemede kalan bu lisans başvuruları için henüz hiçbir hükümet yetkilisinden açıklama gelmedi. Çin’in, ABD’den tarım ürünlerinin alımını durdurması ile birlikte böyle bir hamle geldi. Bu nedenle kararım tamamen siyasi olduğunu söyleyebiliriz.

Qualcomm, ARM ve Google gibi şirketler Huawei ile olan ticaretlerini şu an için noktalanmış gibi görünüyor. Ancak ilerleyen dönemlerde Çin ve ABD arasındaki ticaret gerilimi ortadan kalkarsa yeniden hizmet vermeye devam edecekler. Peki sizce de ABD’nin verdiği bu karar ne tür sonuçlara yol açacak? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Donald Trump kripto paraların havasını aldı!