ABD UFO’lar hakkında açıklama yaptı

ABD UFO

Son iki hafta içinde hava sahasında dört farklı UFO tespit eden ABD, bu araçların uzaylılara ait olup olmadığı konusunda açıklama yaptı.

Bildiğiniz gibi şu anda özellikle ABD’de gündemi UFO’lar, yani tanımlanamayan uçan objeler meşgul ediyor. Her şey Çin’e ait bir gözlem balonunun ABD hava sahasına girmesiyle başladı. Çin bunun yanlışlıkla güzergahının dışına çıkan bir araştırma aracı olduğunu söylese de ABD hava kuvvetleri harekete geçti ve Çin balonu bir F22 tarafından vuruldu. Ancak ne olduysa bundan sonra oldu ve işler bir anda tuhaflaşmaya başladı.

Çin balonuna benzer, düşük hızda seyreden ya da havada süzülen araçları bulmak için radar ayarlarını yeniden kalibre eden ABD hava kuvvetler, ABD semalarında birden fazla UFO, yani tanımlanamayan hava aracı tespit etti. Kısa süre sonra insanlar da şehirlerde uçan cisimler gördüklerini ihbar etmeye başladı. Üstelik bu haberler sadece ABD’den de gelmiyordu. Çin, Uruguay ve Kanada gibi farklı ülkelerden de benzer raporlar gelmeye başladı. Nihayet ABD uçakları tekrar havalandı ve bu tanımlanamayan araçlardan ikisi düşürüldü.

abd ufo

Bu olayın hemen ardından Pentagon’da gerçekleştirilen basın toplantısında yapılan açıklamalar daha da kafa karıştırdı. Bir gazetecinin bu araçların dünya dışı orijinli olma ihtimalini eleyip elemediklerini sorduğu Pentagon yetkilisi, hiçbir şeyi elemediklerini söyleyerek tüm dünyayı şaşırttı. Ancak bugün Beyaz Saray’dan gelen açıklama en azından bu ihtimalin artık gündemde olmadığını gösterdi. Beyaz Saray, düşürdükleri UFO’ların uzaylılarla alakalı olmadığını açıkladı.

Ancak bu durum, bu araçların kaynağının bulunduğu anlamına gelmiyor. Dahası ABD bunun arkasında Çin’in olduğunu da düşünmüyor gibi duruyor. Çünkü bu son iki günde vurulan araçların daha önce düşürülen Çin balonundan çok daha farklı olduğu söyleniyor. Şu an için bu araçların nereden geldiği ya da kime ait olduğu çözülebilmiş değil.

Bing iki günde bir milyondan fazla kullanıcı çekti