Metro Exodus Türkiye fiyatı bir anda 3 katına çıktı!

metro exodus 1

Geçtiğimiz günlerde PC, PlayStation 4 ve Xbox One için ön siparişe sunulan Metro Exodus bir anda zamlandı. Oyunun PC fiyatı neredeyse 3 katına çıktı. İşte detaylar.

Metro serisinin 3. oyunu kısa süre önce ön siparişe açılmıştı. Geçtiğimiz E3 interaktif oyun ve eğlence fuarında yayınlanan oynanış videolarıyla dikkatleri üzerine çeken Metro Exodus, PC, PlayStation 4 ve Xbox One için yakında raflardaki yerini almış olacak.

Önümüzdeki sene Şubat ayında satışa sunulacak olan yapım için ön sipariş süreci ise geçtiğimiz hafta start almıştı. Serinin 3. oyunu PS Store’da 299TL’den, Xbox Store’da 180TL’den, Steam’de ise 89TL’den ön siparişe açılmıştı.

Metro Exodus PC fiyatı zamlandı

Oyunun PS Store ve Xbox Store fiyatı ile Steam fiyatının arasında absürt bir fark bulunması zaten ilginçti. Hatta bu konu ile ilgili yaptığımız haberde, bu fiyatın bir yanlışlıktan ötürü olabileceğini, dolayısıyla oyunu almayı düşünenlerin bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini belirtmiştik.

Nitekim çok geçmeden oyunun Steam fiyatına da hatırı sayılır bir zam yapıldı. Valve, Metro Exodus’ın Steam fiyatını 89TL’den 209TL’ye yükseltti. Ayrıca Gold Edition da 123TL’den 299TL’ye yükseldi.

Açık konuşmak gerekirse bu güncelleme zaten bekleniyordu. Keza 3 – 4 senelik oyunlar bile 100TL altına satılmazken, 2019 Şubat’nda gelecek AAA kalitesinde bir yapımın 89TL’den listelenmesi pek de olası görünmüyordu. Nitekim gelen güncellemeyle oyunun gerçek fiyatı da ortaya çıkmış oldu.

Bu hafta çıkacak oyunlar