Hayvan görünümlü asker robotlar savaşlarda kullanılacak

hayvan görünümlü asker robotlar

Dünyanın en güçlü ordularından bir tanesi, hayvan görünümlü asker robotlar için düğmeye bastı. Her ne kadar robotik teknoloji insanlık yararı için kullanılsa bile, görünüşe göre savaşlarda da çok fazla tercih edilebilecek.

Yonhap Haber Ajası tarafından yapılan açıklamaya göre 2024 yılında Güney Kore ordusu, hayvan görünümüne sahip robotlara kavuşacak. Hem K. Kore hem de G. Kore basın kaynakları çok fazla propagandaya yer verdiği için haberin doğruluğunu teyit etmek biraz daha zor hale geliyor.

Hayvan görünümlü asker robotlar çok çeşitli olacak

Asya ülkelerinin kullandığı savaş teknolojisi pek masum sayılmaz. Özellikle de K. Kore tarafından kullanılan nükleer silahlar, Dünya için büyük tehlike oluşturuyor. Bu tarz bir robotik teknolojinin kullanımı, büyük bir tehlikenin kapılarını sonuna kadar açacaktır.

hayvan görünümlü asker robotlar korkuttu

Robotik alanda ortaya çıkan değişimler, neredeyse bütün sektörlere dağılır ve belirli bir etki yaratır. Robotik alanda kullanılan bu tarz değişimler daha çok taşımacılık alanında kullanılır. Ancak bu seferki robot teknolojisinde kullanılacaklar tüm hayvan türlerini kapsıyor.

Örümceklerden kaplanlara kadar herşeyi bulmak mümkün. Şirketlerin kar miktarını arttırma konusunda destekleyici etkiye sahip bu tür imkanların, savaş gibi yıkıcı alanlarda kullanımı muhtemelen kademe kademe engellenecektir.

Güney Kore ordusunun bu çalışması ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Stanley Robotics’in “Stan” adını verdiği robot vale yakında göreve başlayacak!