ABD Başkanı Biden kendisi ile dalga geçti

ABD Başkanı Biden kendisi ile dalga geçti

ABD Başkanı Joe Biden, yeni bir kampanya reklamında yaşı ile dalga geçti. İşte tüm detaylar.

Cumartesi günü yayınlanan yeni bir reklamda “Bakın ben genç bir adam değilim ve bu bir sır değil” diye gülen ABD Başkanı yaşıyla dalge geçti. 81 yaşındaki Biden, yeni reklamda rahat görünüyor ve uzun yıllara dayanan deneyiminden yararlanarak yaşıyla ilgili şakalar yapıyor. “Ama olay şu ki, Amerikan halkı için işlerin nasıl halledileceğini anlıyorum” diye sözlerine devam eden başkan özgüvenini de ortaya koyuyor.

ABD Başkanı Biden kendisi ile dalga geçti

Reklamda ABD Başkanı daha sonra yönetiminin Kovid-19 salgınıyla mücadele etmek, ekonomiyi canlandırmak ve reçeteli ilaç fiyatlarını düşürmek gibi başarılarını sıralıyor ve özellikle genç seçmenleri ilgilendiren konuşma konularına değiniyor. Biden, “İklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik tarihin en büyük yasasını çıkardım çünkü geleceğimiz buna bağlı” diyor. “Donald Trump kadınların seçme özgürlüğünü elinden aldı; Roe v Wade davasını bir kez daha ülkenin kanunu haline getirmeye kararlıyım.”

Biden’ın ses tonu, Perşembe günü yaptığı ateşli Birliğin Durumu konuşmasıyla karşılaştırıldığında çok daha yumuşak ve şakacı idi. Biden, başarılarını eski başkan Donald Trump’ın başarılarıyla karşılaştırırken, bu daha az çatışmacı yaklaştı. Bay Trump’ın altyapı yasasını geçirmedeki başarısızlığını ve federal kürtaj hakkının tersine çevrilmesini nasıl desteklediğini de anlattı. Seçimler ile ilgili yumuşak bir tavır sergileyen Biden reklam ile gündeme oturdu.

Google, İsrail teknoloji konferansını protesto eden mühendisi kovdu