Twitter “ezik” araması sonuçlarında Donald Trump ilk sırada

başkan trump twitter

Sosyal medya devi Twitter, ezik araması sonuçlarında Donald Trump’ı gösteriyor. Bu durum onun takipçileri tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı.

2016 – 2020 yılları arasında ABD Başkanı olarak görev yapan Donald Trump, Twitter ezik araması sonuçlarında ilk sırada çıkıyor. Bu durumla ilk defa karşılaşmıyoruz. Hatırlayacağınız üzere bir seferinde Google ara butonuna “idiot” yazdığınızda yine Trump ilk sıralarda çıkıyordu.

ABD merkezli olan bir sosyal medya şirketi ABD Başkanı ile alakalı hakaret içerikli sonuçlar gösterebiliyor. Bu elbette kasıtlı olarak yapılmadı. Böyle bir sonucun ortaya çıkmasının ana nedeni algoritmalar.

Twitter aramalarında Trump etkisi

Büyük tartışmaların hemen ardından Biden, Beyaz Saray’ın yeni sahibi oldu. Seçimleri kazanmasına rağmen tartışmaların odağında yer alan Biden, en azından Trump kadar şanssız değil. Twitter arama butonuna kazanan ya da “winner” yazdığınızda Joe Biden ilk sırada çıkıyor. Kaybeden ya da ezik yazdığınızda ise Trump ile karşılaşmanız mümkün.

Twitter “ezik” araması

Twitter platformuna bunun nedeni sorulduğunda “algoritmik” cevabı geldi. Yani o kişi hakkında paylaşılanların anahtar kelime yoğunluğuna bakılıyor. Hangi kelimeler ağırlıktaysa onlar tercih ediliyor. Bazen bu durum çok sert tartışmaların da fitilini ateşleyebiliyor.

Twitter ve Trump arasında bir ara sert münakaşalar yaşanmıştı. Bu sebepten dolayı Trump sert eleştirilmişti. Şimdi ise Twitter eleştirilerin odağı haline geldi. Aynı anahtar kelimenin ve görsellerin kullanılması sebebiyle ortaya çıkan bu durum, Twitter’ın başına patladı. Sizce Twitter bunları kasıtlı olarak mı yapıyor? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.