Snapdragon 865 Samsung imzası taşıyacak

snapdragon 865 1

Qualcomm yeni nesil üst segment yonga seti Snapdragon 865 için geri sayıma geçmiş durumda. İşin ilginç yanı ise Qualcomm’un yeni yonga setinde Samsung imzası bulunacak olması.

Yonga seti pazarının tartışmasız lideri Qualcomm, yeni üst segment yongası için geri sayıma geçmiş durumda. ABD merkezli teknoloji devinin yeni yongasını 3 – 5 Aralık tarihlerinde Hawaii’de gerçekleştireceği etkinlik ile tanıtması bekleniyor.

Qualcomm, şimdiye kadar tasarladığı yongaları Tayvanlı TMSC’ye ürettiriyordu. Yani Qualcomm da aynı Apple gibi seri üretim hattı için Tayvanlı şirkete güveniyordu.

Fakat Qualcomm’un yeni nesil yongalarının üretimi için Samsung ile anlaştığı ortaya çıktı. ABD merkezli çip üreticisinin Snapdragon 865 yongasını Güney Kore’de üreteceği iddia edildi.

Elbette bunun için Samsung’un çip üretim kapasitesini hatırı sayılır seviyede arttırması gerekecek.

snapdragon 865

Bu arada SD865’in 7nm üretim süreci ile geliştirileceğini de belirtelim. Apple ve Huawei ise 2020 yongalarında 5nm’lik üretim sürecine geçmeyi planlıyor. Muhtemelen bu fark performans testlerinde de açık bir şekilde ortaya çıkacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz.

Huawei MatePad Pro hızlı şarj desteğiyle geliyor