3 yaşındaki çocuk koronavirüse yakalandı

Google Koronavirüs aramaları

Burdur’da yaşayan 3 yaşındaki çocuk koronavirüse yakalandığını öğrenen yetkililer önlem almaya başladı. Dünyanın en çabuk yayılan hastalıklarından bir tanesi olarak bilinen bu virüs türü neredeyse her yaştan insana bulaştı.

Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyaya yayılan bu virüs salgını adeta durdurulamaz bir noktaya geldi. Çok hızlı bir şekilde insandan insana bulaşma özelliğine sahip bu yeni virüs türü,.kısa bir süre içerisinde 1 milyon civarında insanı enfekte etti. Normal şartlarda bu hastalığa yakalanan kişilerin ölüm oranı yaklaşık olarak %5 civarında.

Her yaştan insana bulaşıyor

Koronavirüs ile ilgili ortaya çıkan en çarpıcı detaylardan birisi de her yaştan insana bulaşması oldu. Bazıları sadece büyük yaştaki kişilere bulaştığını düşünse bile, geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay kafalarda soru işareti yarattı.

Koronavirüse karşı aşı geliştirdi

 

Burdur’da yaşayan bir aile çocuklarını yüksek ateş nedeniyle Devlet Hastanesi’ne götürdü. Burada tedavisine başlanmak istense bile durumun farklı olduğu tespit edildi. İlk başlarda çocuğun normal bir hastalık geçirdiği düşünülse bile, daha sonra ateşinin yüksek olması nedeniyle koronavirüs testi yapıldı. Ne yazık ki test sonucu pozitif çıktı.

Microsoft Surface Duo bildirimleri ilginç bir şekilde gösterecek

Çocuğun testinin pozitif çıkmasından hemen sonra hem kendisi hem de ailesi hemen karantinaya alındı. Ayrıca başka kişilere bulaştırma şüphesi nedeniyle daha önceden görüştükleri kişiler de listelendi. Sizce çocuğun pozitif çıkması aynı zamanda birçok kişinin de pozitif çıkacağı anlamına geliyor mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.