Samsung Google için özel işlemci üretecek

Samsung Google için

Dünyanın en büyük şirketlerinden bir tanesi olan Samsung Google için özel işlemci üretmek istiyor. Exynos işlemciler ile ilgili gelen yoğun eleştiriler nedeniyle kuruluşun böyle bir adım attığı söyleniyor.

Samsung Google için uzun bir süredir özel bir şey yapmıyordu. Şirketin çok yoğun bir şekilde eleştiriler alması nedeniyle Samsung geri adım atmak zorunda kaldı. Özellikle Galaxy Note serilerinde bile bu işlemcilerin kullanılması eleştirilerin devam etmesine neden oldu. Samsung tüm bu eleştirilere kulak tıkamaktan vazgeçti. Kuruluş şu anda Exynos işlemciler ile ilgili özel bir çalışma yürütüyor.

Samsung ve Google anlaşma yolunda

Gelen haberlere göre Samsung ve Google işlemci ile ilgili neredeyse anlaşmak üzere. Dünyanın en büyük 3. çip üreticisi olan Samsung Google ile anlaşırsa bu konumunu tam olarak sağlamlaştıracak.

Samsung Google için islemci

 

Büyük şirketlerin birbirleri ile anlaşma yapmaları en çok görülen konular arasında yer alıyor. Özellikle de Samsung gibi şirketler diğer platformlarla birlikte genellikle çok büyük anlaşmalara imza atıyor. Yeni yapılan anlaşmaya göre Samsung Google için son derece özel çipler üretecek.

Google Pixel 4 için 4K 60 FPS özelliği yolda!

Şirketin Google için üreteceği işlemciler, 5 nm LPE işlemci ile olacak. Yeni işlemci, iki Cortex-A78 çekirdeğe, iki Cortex-A76 çekirdeğe ve dört Cortex-A55 çekirdeğe, yani toplamda 8 çekirdeğe sahip olması planlanıyor. İşin grafik tarafında Borr mikro mimarisiyle Mali MP20 GPU’su yer alıyor.