3 kameralı iPhone geliyor!

3 kameralı iPhone

Apple’ın 3 kameralı iPhone üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Peki, Huawei P20 Pro’ya rakip olması beklenen 3 kameralı iPhone ne zaman tanıtılacak?

Cupertinolu teknoloji devi Apple, iPhone X ile iPhone tarihinde bir ilke imza atmıştı. Ana ekran tuşunu kaldıran ve OLED ekrana iPhone X ile geçiş yapan Apple’ın, şimdi de üç kameralı iPhone üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.

3 kameralı iPhone 2019’da gelebilir

Android dünyası ilk defa Huawei P20 Pro modeli ile 3 kameralı akıllı telefona bu yıl geçiş yapmıştı. Apple’ın da bu kervana 2019 yılında katılacağı iddia ediliyor. Peki, bu üç kamera iPhone’a ne gibi artılar katacak?

İddialara göre; 3 kameralı iPhone’un, kameralarının çözünürlüğü 12 Megapiksel olacak. 6P lens tasarımı ile gelecek olan bu modelde, 5 kat optik yakınlaştırma imkanı sunacak. Portre modunun yanında 3. kameranın henüz nasıl bir işleve sahip olacağı bilinmiyor.

3 kameralı iPhone

iPhone X ve iPhone 8 Plus davalık oldu!

Tahminler 3. kameranın renk skalasını genişletmek ve renkleri daha doğal bir şekilde sunmak için konumlandırılacağı yönünde. Derinlik efektini piyasada en iyi yapan akıllı telefon olan iPhone X ve iPhone 8 Plus‘ın üzerine koyularak geliştirilecek olan iPhone’un, DxOMark‘ta zirveye oturması bekleniyor.

Rakiplerine göre iki kameraya ilk defa geçiş yapan Apple’ın, 3. kamera için geç kaldığı söyleniyor. Ancak Cupertinolu firmanın, üç kameralı iPhone’u ile rakiplerini geride bırakacağı dile getiriliyor.