ZTE’den çentiksiz Nubia modeli geliyor

nubia1

ZTE şimdi de uçtan uca ekrana sahip bir Nubia modeli üzerinde çalışıyor. Peki bu modelde selfie kamerası nereye yerleştirilecek? İşte konu hakkındaki detaylar.

Çentiksiz Nubia modeli geliyor

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan ZTE, genel olarak Asya ve ABD pazarında aktif bir görünüm çiziyor. Çin’in en büyük akıllı telefon üreticileri arasında bulunan ZTE, kısa süre önce ABD’de ceza almıştı. Verilen karara göre ZTE’nin 2020 yılına kadar ABD pazarında yeni modellerini satması yasaklanmıştı. Hali hazırda pazarda mevcut olan modellerin satışına ise herhangi bir kısıtlama getirilmemişti. ABD’de toplam pazar payının yüzde 9’una sahip olan Çinli şirket bu karar sonrası rotasını Avrupa’ya çevirdi.

Hali hazırda ZTE bazı Avrupa ülkelerinde kurumsal olarak hizmet veriyor. Fakat bu ülkelerin sayısı oldukça kısıtlı. Doğal olarak önümüzdeki yıl bu sayının hatırı sayılır oranda artması söz konusu. Belki ZTE Türkiye’de de resmi olarak faaliyetlere başlayabilir.

Avrupa pazarına hızlı bir giriş yapmak isteyen Çinli üreticinin uçtan uca ekrana sahip yeni bir Nubia modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Aşağıdaki görsel eşliğinde lanse edilen model hakkında henüz pek bir bilgi yok.

nubia

Görselde “Tam Ekran 3.0” ifadesi yer alıyor. Burada tam ekrandan kastın çentiksiz bir ekran tasarımı olup olmadığı netleşmiş değil. Eğer bu tarz bir tasarım söz konusu olacaksa, selfie kamerasının ekranın altına ya da telefonun üst bölümüne yerleştirilmesi gerekecek.

Sonuç olarak ZTE’nin yeni tasarım çizgisine sahip bir Nubia modeli üzerinde çalıştığı kesinleşmiş oldu. Ortaya nasıl birşeyin çıkacağını ise zaman gösterecek.

2500 TL altı en iyi 5 akıllı telefon