Samsung’dan iki kameralı telefonlar gelecek!

cift arka kamera

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Samsung için yeni bir iddia gündeme geldi. Söylentiye göre Samsung, yeni bir kamera teknolojisi üzerinde çalışıyor. Bu yeni teknoloji ile telefonun arkasında artık bir değil iki adet kamera yer alacak. Peki ama iki kamera kullanmanın avantajı ne olacak? Detayları haberimizde.

cift-arka-kamera

Geçtiğimiz yaz aylarında iPhone 6s modeli için iddia edilen benzer bir özellik şimdi ise Samsung için gündemde. iPhone 6s modelinde çift kamera kullanılmadı ve söylentiler yersiz çıktı. Tıpkı Apple tarafında olduğu gibi şimdi ise Samsung’un çift kamera üzerinde çalıştığı söyleniyor. Yeni çift kamera teknolojisi, piyasadaki bazı modellerde zaten karşımıza çıkmıştı. Ancak yeni teknolojinin daha büyük farklılıklar içerdiği söyleniyor.

İlk olarak HTC’nin One M8 modelinde gördüğümüz bir uygulamada, cihazın arkasında tıpkı kameraya benzeyen bir sensör yer alıyordu. Bu sensör kızılötesi ışınlar yardımı ile fotoğrafa derinlik hissi kazandırmak adına çalışıyordu. Daha sonra ise Lenovo, geçtiğimiz ay benzer teknolojiye sahip bir cihaz duyurdu. Lenovo Vibe S1 isimli modelde iki adet ön kameranın olduğunu görmüştük. Bu teknoloji ise özçekim fotoğraflarındaki kaliteyi artırmak adına geliştirildi. Uygun ışık koşullarında Vibe S1 ile bir fotoğraf çektiğinizde, kendinizi arkaplandan ayırmanız mümkün.

cift-kamerali-telefonlar

İddiaya göre Samsung markası da çift kamera teknolojisi üzerinde çalışıyor. Ancak bu gelişmenin gündeme gelmesinin başka bir sebebi var. Samsung’un çift kamera teknolojisi ile şimdiye kadar görmediğimiz bazı özellikler sunacağı gündeme geliyor. Fotoğrafa derinlik hissi kazandırmaktan öte firmanın çift kamerayla başka amaçları olabilir. Ancak cihaza çift kamera yerleştirmek ciddi bir mühendislik gerektiriyor. Zaten akıllı telefonların içleri son derece sıkışık ve kullanıcılar çıkıntılı kamera modüllerini sevmiyor. Dolayısıyla mevcut teknolojiyle Samsung’un neler yapabileceği henüz belirsiz. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Samsung’dan önemli bir model bekleniyor. Firmanın amiral gemisi serisine eklenecek olan Galaxy S7 modelinde bu teknolojiyle bir farklılık yaratılabilir.

Bize soracak olursanız Samsung’un çift kamera teknolojisi HTC veya Lenovo’ya göre önemli farklılıklar içermeyebilir. Onun yerine işin yazılımsal tarafında kullanıcıların faydalanabileceği efektler ve görsel oynamalar içeren yenilikler bekleyebiliriz.

Nexus 5X ve Nexus 6P kamera örnekleri! – Galeri


Yorumlar kapatıldı.