3. doz biontech aşısı gerekli mi? Açıklama geldi

asi

Şu sıralar 3. doz biontech aşısının gerekli olup olmadığı tartışılıyor. Bu tartışmaya Sağlık Bakanı Koca son noktayı koydu. İşte konuya ilişkin detaylar.

3. doz biontech aşısı gerekli mi? Açıklama geldi. Gün geçmiyor ki koronavirüs salgını ile ilgili yeni bir gündem daha ortaya çıkmasın. Son günlerde 3. doz biontech aşısının gerekli olup olmadığına ilişkin hayli yoğun tartışmalar söz konusu. Bu soru Bakan Koca’ya da soruldu. Koca konuya ilişkin olarak şunları söyledi.

3. doz biontech aşısı gerekli mi? Açıklama geldi

“Daha önce açıkladığımız üzere 2 doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızın ortalama 4 ay süre önce aşı oldukları dikkate alındığında halen koruyuculuğun devam ettiği değerlendirilmiştir. Bu konuda aşı olduğu halde virüse yakalananlar üzerinden yapılan incelemelerimiz sürmektedir. Şu an için 2 doz mRNA aşısı olmuş vatandaşlarımızın 3. doz aşı olmalarını gerektiren bir durum yoktur. İnaktif aşı olmuş vatandaşlarımızın ise vakit kaybetmeden 3. doz aşılarını ister mRNA ister inaktif aşı ile olmalarını bir kez daha şiddetle öneriyorum.”

3. doz biontech aşısı gerekli mi

” Bu durumun kritik bir yük olduğunun farkında olmak zorundayız. Mevcut aktif vakaların genç olması sağlık sistemini zorlamıyor olsa da halen yüksek sayıda enfekte olmuş kişinin bulunması kabul edilebilir değildir. Aşı ile toplum bağışıklığını elde etmenin de en hızlı yolu en kısa sürede aşı olmaktır. Lütfen vakti gelen aşısını olsun. Eksik aşılı kimse kalmasın. Bu süre zarfında da temel koruyucu üç tedbirimiz olan maske, mesafe ve temizlik kurallarına tavizsiz uymalıyız. Bağışıklık elde edene kadar maske ve mesafe vazgeçilmez koruyucularımızdır. ”

BioNTech aşısı üçüncü doz onayını Avrupa’dan da aldı