2GB ekran kartıyla mining yapılır mı?

Bitcoin mining exchange cover

Şu sıralar gündem kripto paralar. Malum 8GB ve 4GB kartlarla mining yapmak mümkün. Peki 2GB ekran kartıyla mining yapılır mı? İşte bu sorunun yanıtı.

Hali hazırda 8GB ve 4GB’lık kartlarla madencilik yapmak mümkün. Genel olarak 8GB’lık kartlarla Ethereum madenciliği yaparken, 4GB’lık kartlarla ise Ravencoin madenciliği yapılıyor. Peki ya 2GB’lık ekran kartları?

Normalde 4GB’lık ekran kartıyla Ethereum madenciliği de yapılabiliyordu. Fakat ağda gerçekleşen son güncellemelerden sonra 4GB’lık kartlarla kazım yapmak biraz zorlaştı. Burada zorlaşmadan kastımız kazım hızının düşürülmüş olması.

Ethereum mining ekranını açtığınızda karşınıza zombie mode tarzında bir ifade geliyor. Bu da kartınızın kazım hızını sıfır ya da yakın değerlere çekiyor. 2GB’lık kartlarda ise böyle bir şansınız yok. Yani ne Ethereum ne de Ravencoin kazamazsınız.

Peki 2GB’lık kartlarla madencilik olayı tamamen bitti mi? Elbette hayır.

2GB ekran kartı ile mining yapılır mı?

Şu anda 2GB’lık kartlarla ethereum ya da ravencoin kazamasanız bile farklı coinlere yönelebilirsiniz. Örneğin Ethereum yerine Turtlecoin kazmanız mümkün. Elbette bu coinlerin kazancı ETH kadar yüksek değil. Fakat günün sonunda baktığınızda elektrik faturanızı karşılayıp size de 3 – 5 birşeyler kazandıracak nitelikte.

Eğer madencilik işine yeni girecekseniz aldığınız kartın en az 8GB olmasını tavsiye ederiz. Hali hazırda 4GB’lık bir karta sahipseniz de farklı coinler kazabilirsiniz. Ya da diğer coinler de 4GB’lık kartlara olan desteğini kesmeden bu kartları elden çıkarabilirsiniz.

Burada tercih tamamen kullanıcılara bırakılmış durumda.

Ethereum Madenciliği bitiyor! İşte tarih