ABD askeri gücü siber saldırıya uğrayabilir: Büyük IP hatası

Bu zararlı yazılım Rusya saldırı yöntemleri Zero Day Initiative

Tüm dünyadan son derece etkili olan ABD askeri gücü siber saldırı ile karşı karşıya. Özellikle son dönemlerde çıkan bazı haberler aslında bu kurumun saldırılara çok açık olduğunu gösteriyor.

ABD askeri gücü siber saldırı ihtimaline iyice açık hale geldi. Küresel çapta siber saldırılar giderek artış gösteriyor. Her yıl yüzde 24 oranında artış gösteren bu saldırılar ne yazık ki bir türlü durdurulamıyor. Her ne kadar şirketlere yapılsa bile bazı siber ataklar önemli kurumlara yönelebiliyor. Askeri kurumlar ise en fazla tehdit altında olanlar arasında yer alıyor.

ABD askeri gücü olan Pentagon tarafından yapılan bir açıklama bunu çok net bir şekilde gösterdi. Buna göre ülkenin en kritik kurumlarından olan askeri kurumları IP adreslerini güvenlik şirketlerine veriyor. Bu durumda kendileri saldırılara fazlasıyla açık hale geliyor.

Ordunun teknoloji güvenliğini sağlamak oldukça zor

ABD dünyanın neredeyse tamamında çeşitli operasyonlar yürütüyor. Amerika kıtasından Asya kıtasına kadar geniş bir operasyon sahası olduğunu söyleyebiliriz. Böyle bir durumda kendileri aynı zamanda saldırılara açık hale geliyor. Her ne kadar sunucular ABD içerisinde saklansa bile yine de bilgisayar korsanları bunlara ulaşabiliyor.

ABD askeri gücü siber

Türkiye’den farklı olarak ABD kurumları özel şirketlerle kendisi görüşebiliyor. Böyle bir durumda kurumların özerk olduğunu söyleyebiliriz. Mesela ABD askeri kurumu olan Pentagon güvenlik şirketleri ile anlaşarak kendi ip adreslerini verebiliyor. Üstelik bunlar içerisinde sunucular da yer alıyor.

Twitter Bitcoin hackerına üç yıl hapis cezası!

Güvenlik şirketlerinde bulunan art niyetli bir kişinin IP adreslerini dışarıyla paylaşması mümkün. Mesela Rusya veya Çin gibi ülkelerle bu ip adreslerinin paylaşılması ciddi bir kriz yaratacaktır. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.