Yeni Nintendo Switch bu yıl çıkacak!

Nintendo Switch 11.0.0

Nintendo yeni Switch modeli için kolları sıvadı. Japon konsol devinin yeni Switch modelini bu yıl satışa sunmayı planladığı iddia ediliyor. İşte detaylar.

Bilindiği üzere Nintendo şimdiki nesildeki konsolu Switch’i 2017 yılında tanıtmıştı. Nintendo Switch hibrit yapısıyla oyun severlerin dikkatini üzerine çekmeyi başarmış ve kısa sürede önemli satış rakamlarına ulaşmıştı.

Uzun bir süredir Nintendo’nun yeni bir Switch versiyonu üzerinde çalıştığı iddia ediliyordu. Nitekim bu iddialar bir kez daha gündeme taşındı. Yeni söylentilere göre Nintendo yeni bir OLED panel üzerinde çalışıyor. Japon konsol devinin bu çalışmayı Samsung ile birlikte yürüttüğü ve yeni Switch modelinde OLED panel kullanmak istediği iddia ediliyor.

Bilindiği üzere hali hazırda satışta olan Switch modellerinde IPS LCD ekran bulunuyor. Peki OLED ekran oyun severlere ne gibi bir avantaj sunacak?

Doom Eternal Nintendo Switch incelemesi 3

Yeni Nintendo Switch için herşey hazır

Teknolojiyi az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere OLED ekranlar, IPS LCD panellere oranla çok daha az güç tüketiyor. Bu da OLED ekranla gelecek olan Switch modelinin daha uzun bir pil ömrüne sahip olacağını bizlere gösteriyor.

Ayrıca yeni Switch modeli ile birlikte 4K desteğinin de geleceği söylenmekte. Elbette buradaki 4K desteğinin yalnızca TV’ler için geçerli olduğunu hatırlatmamız gerekiyor. Yani Switch’i TV’ye bağlamadığınız zaman alacağınız çözünürlük yine 720p olacak.

Nintendo’nun OLED ekrana sahip Switch modelini 2021 içerisinde satışa sunması bekleniyor.

PS5 özel oyunu Returnal ön yüklemeye açıldı