250 milyon dolarlık kripto paraya el konuldu!

abd kripto para

İngiltere kripto para ile mücadelede bir üst seviyeye geçti. İngiliz polisi tarafından 250 milyon dolarlık kripto paraya el konuldu. İşte konu ile ilgili detaylar.

Söz konusu kripto para olduğunda farklı bir sistemin çarkları işlemeye başlıyor. Hali hazırda dünya üzerinde hizmet veren pek çok kripto para platformu mevcut. Bu platformlardan bazıları geçerli lisanslara sahipken, bazıları ise lisanssız bir şekilde işlemlerini sürdürüyorlar.

Elbette bu noktada hangi şirketin, hangi ülkede lisansa sahip olduğu da büyük önem arz ediyor. Örneğin bir ara Binance’ın İngiltere’de lisansının olmadığı iddia edilmişti.

İngiliz polisine göre kripto paralar kara para aklamanın en kolay yeri. Hal böyle olunca bu alandaki operasyonlara da hız verildi.

250 milyon dolarlık kripto paraya el konuldu!

Geçtiğimiz gün gerçekleşen bir operasyonla, 250 milyon dolar değerinde kripto paraya el konuldu. Operasyonu yürüten dedektif konu ile ilgili şunları söyledi.

“Bugünkü el koyma eylemimiz haziran ayı sonlarında gerçekleşen 160 milyon dolarlık kripto eylemini neredeyse ikiye katlaması ve kara para aklama operasyonunun merkezindeki kişileri ele geçirmemize vesile olması nedeniyle aylarca devam edecek olan soruşturmanın önemli bir dönüm noktasını oluşturuyor.”

Bu operasyonların Thodex gibi vurgunların olmaması için şart olduğu söylenebilir. Elbette burada asıl sorulması gereken şu. El konulan kripto paralar, o platforma yatırım yapan şahıslara geri ödenecek mi? Yoksa polisin kasasına mı kalacak? Bu konu hakkında net bir açıklama yok.

Kripto para piyasaları rokete bağlayabilir: Apple devasa bir alım yapıyor iddiaları