22 Ekim Günü Apple Yeni Ürünlerini Piyasaya Tanıtacak

aplle

Apple firması kısa süre önce akıllı telefon piyasasına sunduğu iPhone 5c ve iPhone 5S modelleri ile yüksek satış rakamlarına ulaştı. Şimdi de Apple fiması aynı başarıyı iPad modellerinde yakalamak istiyor. 22 Ekim’de Apple firması yeni iPad modellerini piyasaya tanıtacak.

Steven Jobs’un ölümünün ardında Apple firmasının da öldüğü söylenmişti. Rakipleri biraz üzüntü biraz da sevinç yaşamışlardı. Her ne kadar birinin hayatını kaybetmesi ve yakınlarını üzüntüye boğan bir acının yaşanmış olması söz konusu olsa da, rekabet yarışı ne ölümleri ne de ölümlerden duyulan acıyı işitebiliyor. Gerektiğinde rakipler ölümlerden de kar elde etmeyi profesyonellik sayıyorlar. İşte Steven Jobs’un ölümünden sonra medyada dolaşan haberler, çöken Apple firması çalışanlarının moralini iyice yok etmeye çalışmaktı. Ama aksine Apple firması daha atılgan bir ruhla iPhone 5S ve 5C modelleriyle piyasayı sarstı.

aplle

Apple 22 Ekim’de yeni bir ürün tanıtımına hazırlanıyor. iPad 5, iPad mini 2 ve Mac Pro dizüstü bilgisayarını tanıtacak. Bu yeni ürünlerden Apple büyük bir satış rakamları umuyor. iPad 5 modelinde A7 işlemcinin olması ve parmak izi okuyucusunun bulunacağı sanılıyor. Apple firması parmak izi okuyucusundan pek çok eleştiriye maruz kaldı ama bu eleştirileri dikkate alarak tasarlanmış bir parmak izi okuyucusu iPad 5 modellerinde olabilir. Ayrıca iPad 4 modeline göre daha ince bir iPad 5 geliyor. iPad mini 2 modeli de retina ekranıyla piyasaya sunulacak gibi. Ayrıca Apple firmasının 22 Ekim’de daha değişik ürünleri de piyasaya tanıtacağı gelen bilgiler arasında.

22 Ekim’de sadece yeni ürünlerini Apple tanıtmayacak. Apple firmasının büyük rakiplerinden birisi olan Microsoft firmasının satın aldığı Nokia’da kendi etkinliğini düzenlemeye hazırlanıyor. Nokia World etkinliğinde Apple firmasıyla aynı gün ürünlerini sahneleyecek. Bakalım iki dev rakipten hangisi daha çok konuşulacak.