Kırılmayan Akıllı Telefon Ekranı

Apple, Steven Jobs’un ölümünden sonra, artık apple eskisi gibi olmaz yorumları ile sindirilmeye başlanmıştı. Hatta rakipleri bu durumdan üzüntü duysalar da, Apple gerileye bilir haberlerine karşı bıyık altından sevinmişlerdi. Bu tahmin değil, gayet açık ve net bir durum. Nerden çıkarıyorsun da demeyin. Teknoloji dünyasını biraz takip eden birisi, yazılan yorumlardan bunu gayet iyi bir şekilde anlaya bilir.

Neyse ki hiç de, dedikleri gibi bir durum gerçekleşmedi. Apple, teknolojik ataklarına, patent başvurularını daha da arttırdı. Hatta akıllı telefon piyasasının ömrünü uzatacak bir yenilikle, giyilebilir teknolojilerinin hem önünü açtı hem de kendisine bağımlı kıldı. Nasıl yaptığını geçenlerde yazmıştık. Geliştirdiği A7 işlemcisinde bulunan M7 çip teknolojisi sayesinde. Şimdi bahsedeceğimiz olan durum ise, yeni bir patent başvurusuna hazırlanması, Apple firmasının. Peki ne yapmak istiyor Apple? Kırılmaz bir ekran yapmak istiyor. Bunun içinden gümüşten sonra en sağlam, kaynak olan safir taşını kullanacak. İki katman arasına yerleştireceği dokunmatik teknolojiyi, telefonların artı bir değer olarak kullanacak. Lakin bunu nasıl yapacağını bilemiyoruz. Çünkü uzmanlar şöyle diyor. Hem safir taşı çok maliyetli hem de onu işleyecek olan teknoloji fazla yatırımı gerektiriyor.Bunun için olması biraz imkansız deniliyor.

iphone-5-press

Halbuki imkansız değil Apple firması için. Ama benim kuşkum, akıllı telefon fiyatlarında meydana gelecek olan yukarı yönlü değişim ne olacak? Apple IFA fuarında ses getirecek İphone akıllı telefonlarını tanıtmıştı hatırlarsınız. Bu dalgaya çok sevinmiştik çünkü ucuz İphonların geleceğinden bahsediliyordu. Sonra ilerleyen günlerde fiyatları açıklandı İPhonelarin. Kimse bu fiyatlara sevinmedi. Çünkü eski fiyatlar arasında ki fark, 100 dolardı. Apple ucuz İphone modelleri ile piyasada hakimiyet kuracağı planlarını yapıyorken, acaba bu maliyetli olan kırılmaz cam işine girebilir mi?

Peki neden Apple bu şekilde bir atılım yaptı. En azından açıkladı. Çünkü rekabette Samsung firmasından geri kalamaz. Nasıl yani? Biliyorsunuz ki samsung firması, su geçirmeyen teknoloji ekranlarını üretti. Akıllı telefonunuzla su da konuşma keyfi yaşayın dedi. Samsung ekranlarda yenilik yaparak atağa geçer de, Apple bundan geri kalır mı? İşte mesele zannımca budur. Selametle…