Retina Ekran Teknolojisine Sahip Yeni iPad Mini, Parçalandı

ipad7

Apple firmasının iPad modellerinin sonuncusu retina ekranlı mini iPad’ler satışa sunuldu. Apple firmasına gelen bildirimlere göre kullanıcıların memnun olduğu görülüyor. Yeni çıkan ürünleri parçalayarak içerisinde ki donanımların kalitesini ölçen iFixlt, iPad yeni modelinin ne kadar iyi olduğunu ölçtü.

Apple firmasının bundan önceki modelleri eleştirilere maruz kalmıştı. Özellikle ekranlar konusunda Apple firmasının iPad modelleri eleştirilmişti. Son modelinde bu durumu çözen Apple, retina teknolojisi sayesinde daha iyi algılamayı ekranlarda öne çıkardı. iFixlt firması da yeni iPad modelini test etmek amacıyla cihazı parçaladı.

ipad

iFixlt firması tarafından parçalanan cihazdan iPhone 5S modelinde kullanılan A7 işlemcisi çıktı. Ancak iPhone modelindekine göre biraz daha küçük. iPad Air içinde kullanılan işlemciden de küçük bir işlemci, yeni iPad’lerde var. Tabletlerin en çabuk bozulan ekranlarını. Bunun için Apple firması ekranın daha rahat değişebilir olmasını sağlamış. Böylece garantiye gidecek olan ürünlerde sorun yalanmasının önüne geçmek istediğini göstermiş. iPad modelleri için en çok şikayetlerden birisi de pilleri için yapılıyordu. Zorla sökülen pilleri yeni modelde daha rahat ve kolay çıkarılabiliyor.