Apple bugün ne tanıtacak? iPhone 12 gelecek mi?

Apple

Apple, bugün Türkiye saati ile 20:00’da etkinlik düzenleyecek. Online olarak düzenlenecek olan bu etkinlikte bakalım neler tanıtılacak?

Cupertinolu teknoloji devi Apple, bugün Türkiye saati ile 20:00’da YouTube ve Apple.com üzerinden online etkinlik düzenleyecek. Geçtiğimiz WWDC 20 etkinliği gibi banttan yayın olması beklenen bu etkinlikte herkesin merakla beklediği iPhone 12 ailesinin tanıtılması bekleniyor.

Bu yıl karşımıza dört farklı iPhone 12 ile çıkacak olan firma, koronavirüs salgınından dolayı yeni modellerinin satışına Ekim ayında başlayacak gibi görünüyor. Hatta bir rivayete göre bugünkü etkinlikte iPhone 12 tanıtılmayabilir ve Ekim ayındaki etkinlikte gösterilebilir. Ancak bunun çok düşük ihtimal olduğunu düşünüyoruz.

Apple bugün ne tanıtacak?

Cupertinolu firma bugünkü etkinliğinde iPhone 12’nin yanı sıra yeni Apple Watch modellerini de sergileyecek. Watch Series 6‘nın yanında uygun fiyatlı akıllı saati Watch SE modelini tanıtması beklenen firmanın HomePod’u da yenilemesi bekleniyor. Google’ın uygun fiyatlı akıllı hoparlörüne rakip olmak adına 299 dolarlık daha küçük yapıda olan bir HomePod tanıtılabilir.

Etkinlikte tanıtılacak olan yenilikler bu kadarla da sınırlı değil. AirPods Pro modeli ile kulaklık konusunda rakip tanımayan Apple’ın bunu bir tık daha öteye taşıması bekleniyor. Beats’i bünyesine aldıktan sonra kulaklık alanında başarılı ürünler üreten firmanın, bugün kafaüstü yapıda olan AirPods Studio modelini tanıtması bekleniyor.

iOS 14 Public Beta 8 yayınlandı! Finale az kaldı!

Ancak bu kulaklığın 399 dolar gibi oldukça yüksek fiyata sahip olacağı söyleniyor. Türkiye’de 3.500 TL bandında satılmasını beklediğimiz AirPods Studio’da AirPods Pro modelinde yer alan tüm özellikler yer alacak.

Apple

Etkinlikte ayrıca yeni iPad Air modelleri de tanıtılacak. iPad Pro gibi bir tasarıma sahip olacak olan yeni iPad Air modelleri, orijinal iPad’in yerini alacak gibi görünüyor.

Teknoloji devi etkinlik sonrasında iOS 14‘ün GM sürümünü de yayınlayacak. Final sürümü için 22 Eylül’ü beklemeniz gerekecek olan iOS 14’ün pek bir yenilik sunmaması çok eleştirilmişti. Umarız bugünkü etkinlikte iOS 14’e eklenecek olan yeniliklerden de bahsedilir. Yazılım konusunda ayrıca; macOS 11 Big Sur için net bir tarih, watchOS 7, tvOS 14 ve iPadOS 14 güncellemeleri için çıkış tarihi açıklanacak.

iPhone 12’lerin 799 dolar başlayıp 1.099 dolara kadar çıkması bekleniyor. Türkiye’de 8.499 TL’den başlayan fiyatlar ile satılacak olan yeni iPhone modellerinin bu yıl çok ilgi görmeyeceği ortada. Yenilik konusunda 120 Hz ekran, LiDAR tarayıcı ve daha küçük çentik ile gelmesi beklenen iPhone 12’lerde, dünyanın en güçlü yonga seti olan Qualcomm’un yanından bile geçemeceği Apple A14 yonga seti yer alacak.