2021 yılının en çok satılan otomobili belli oldu

golf 8 p

Avrupa’da 2021 yılının en çok satılan otomobili belli oldu. İşte detaylar!

2021 yılının en çok satılan otomobili belli oldu. 2021’in son günlerine girerken yılın enleri de yavaş yavaş belli oluyor. 2021 yılının Ocak-Kasım döneminde en çok satış yapan otomobiller de belli oldu. Buna göre zirveyi alan araba Volkswagen Golf oldu. Söz konusu model 190.000’in üzerinde bir satış rakamı yakalayarak diğer tüm rakiplerini geride bırakmayı başardı. Peki ama listenin geri kalanı nasıl şekillendi?

2021 yılının en çok satan arabası Golf!

Volkswagen Golf’ü takip eden otomobil ise Dacia Sandero oldu. Güvenlik anlamında biraz eksik kalan Sandero, bu handikapına rağmen tüketiciler tarafından ilgi görmüşe benziyor. Tabii bu ilgilin altında yatan en önemli etkenlerin başında aracın diğerlerine göre uygun fiyatlı olması geliyor. Bahsi geçen dönemde Dacia Sandero’nun satış sayısı 177.953 olarak görünüyor.

Ekran Alintisi

Renault Clio ise kendisine üçüncü sıradan yer bulmuş. B sınıfı hatchback ailesinin en güçlü üyesi, 175.563 satış ile başarılı bir grafik çizmiş. Dördüncü sıraya geldiğimizde ise sonunda bir SUV modeline rastlıyoruz. Tasarımı sayesinde harikalar yaratan Peugeot 2008, böylece sınıfının en iyi temsilcisi olmayı başarıyor. Aracın satış rakamı ise 173.890 olarak görünüyor. Avrupa’nın en çok satılan 10 arabası içerisinde sadece 2 SUV bulunuyor. Listenin tamamına bakmak için görseli incelemeniz yeterli olacaktır.

Yeni nesil MacBook’lar ne zaman satışa sunulacak