2021 yılının en iyi otomobili belli oldu

dizel otomobil

2021 yılının en iyi otomobili sonunda belirlendi. Birçok kişi hangi aracın yılın otomobili olarak seçileceğini merak ediyordu. İşte konuyla ilgili bütün ayrıntılar.

Otomobil sektörü her geçen yıl daha fazla büyüyor. Yenilenen modeller kullanıcıların daha fazla talep göstermesini sağlıyor. Tüm yeni modeller sayesinde otomotiv sektöründe canlılık yaşanıyor. Şimdi ise çok fazla modelin olması nedeniyle kullanıcılar bazen kafa karışıklığı yaşayabiliyor.

Türkiye Otomotiv Gazetecileri Derneği her yıl biraz bu kararsızlığı engellemek için Türkiye’de yılın otomobili yarışması düzenliyor. Her sene düzenlenen bu yarışma, 2021 yılında son derece zorlu geçti. Yapılan yarışmada 75 jüri tarafından yılın aracı belirlenmiş oldu.

2021 yılının en iyi otomobili beklenmeyen markadan geldi

75 jüri tarafından 5000 puanla Renault Clio geçen yıl en iyi araç olarak kayıtlara geçmişti. Bu yıl ise yarışmada final bölümü için Dacia Sandero Stepway, Fiat Egea Cross, Hyundai i20, Peugeot 208, Renault Captur, Skoda Octavia ve Toyota Yaris gibi araçlar yarıştı.

2021 yılının en iyi otomobili

Yapılan bu eleme süreci ile birlikte Fiat Egea Cross en iyi araç seçildi. 2021 yılının şampiyonu olan bu araç diğer adayları kıl payı geçti. Yapılan değerlendirmelere bakıldığında Skoda Octavia aracı 50 puan fark ile birinci olamadı. Kısacası rekabet gerçekten de üst düzeydeydi.

Tesla süper bilgisayarı yapay zekaya sahip otomobil sistemleri üretecek

Fiat Egea Cross aracı SUV olarak nitelendiriliyor. Geliştirilmiş sürücü destek donanımı ile birlikte güvenlik üst seviyelerde. Bu araç 179.900 – 199.900 TL arasında satış fiyatına sahip. Peki sizce Türkiye’de yılın otomobili hangisi olmalıydı? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.