Dolar çakıldı araba fiyatları düşüyor!

dolar kuru otomobil fiyatlarını OSD

Doların sadece bir günde 5 liradan fazla düşmesi, otomobil fiyatlarını da olumlu anlamda etkiledi.

Dolar çakıldı araba fiyatları düşüyor! Bildiğiniz gibi dün kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar öncesinde 18 lirayı aşan dolar, açıklamaların ardından resmen çakıldı. Hızlı bir şekilde düşen dolar, 11.50 TL’yi gördü. Hala oldukça oynak bir yapıda olan dolar/TL haberi yazdığımız dakikalarda 12.80 civarında.

Tabii tüm bu gelişmeler sıfır otomobil piyasasında fiyatları olumlu anlamda etkiyecek. Hatta beklenen etki gelmeye başladı bile. Fransa merkezli otomotiv devi Renault’un resmi internet sitesine girdiğimizde fiyatlarımız güncelleniyor uyarısıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bu da fiyatların aşağı yönlü hareket edeceği anlamına geliyor. Uzun zaman sonra belki de ilk kez sıfır araç fiyatlarında indirimin olduğunu görmüş olacağız. Bu da heyecan verici bir durum ve tüketicileri mutlu edebilir.

Dolar 14 TL'yi geçti

Dolar çakıldı araba fiyatları düşüyor!

Diğer markalarda henüz herhangi bir hareket olmasa da onların da fiyatları düşürmesi bekleniyor. Tabii bu beklenti dolar tekrar hızlı şekilde yükselmediği ve en azından istikrarlı bir noktada dengeye kavuştuğu dünyada geçerli. Çünkü ülkemizde gördüğünüz gibi her an her şey olabiliyor. Bizim de ümidimiz otomobil fiyatlarının en acil şekilde inmesinden yana çünkü son zamlarla beraber araba almak oldukça zorlaştı. Renault Clio’nun bile 360.000 TL’yi aştığı bir dönemden geçtik. Umarız gelecek günlerde çok daha iyi haberler ile sizlerle oluruz.

2022 yılında uygulanacak MTV Tutarları belli oldu