Dolar düştü PlayStation 5 fiyatları çakıldı!

Amazon 6000 TL'ye PS5 satacak

Türk Lirasının değer kazanması sonrasında PlayStation 5 fiyatları deyim yerindeyse çakıldı. İşte detaylar!

Dolar düştü PlayStation 5 fiyatları çakıldı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından yapmış olduğu açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Kur korumalı TL mevduatı sistemini anlatan Cumhurbaşkanı, “Bu yeni araç şöyle işleyecektir; insanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak.” ifadelerini kullanmıştı. İşte bu ifadelerin ardından dolar resmen paraşütle inmeye başladı. Dolar/TL kurunun 18 liradan 12 liralara kadar gerilediğini gördük.

Sony adeta şov yaptı

Dolar düştü PlayStation 5 fiyatları çakıldı!

Bildiğiniz gibi Türk Lirasının değeri bizim için çok önemli. Çünkü bu iğneden ipliğe kadar aldığımız pek çok ürünün fiyatını da direkt olarak etkiliyor. İşte bunun en somut örneklerinden birisini daha yaşadık. Dolar ve euronun daha makul seviyelere gerilemesinin ardından PlayStation 5 fiyatlarının da ciddi manada eridiğine şahit olduk.

Doların 18 TL’yi geçmesi sonrasında 20.000 TL’yi çoktan aşan PS5 fiyatları, hali hazırda 15.500 TL seviyesine düşmüş durumda. Tabii bu fiyatın en ucuz fiyat olduğunu da söylemekte fayda var. Sadece PS5 değil, Xbox Series X ve Xbox Series S gibi diğer oyun konsollarının fiyatlarında da düşüş mevcut. Umarız bu fiyat indirimleri diğer elektronik eşyalar için de devam eder ve alım gücümüz yükselir.

Rusya uzay yarışında rekabeti fena kızıştıracak: Herkesi karşısına alacak