En ucuz otomobil bakın hangisi oldu: Türünün tek örneği

İkinci el otomobil fiyatları

En ucuz otomobil kullanıcıları bir miktar daha az yoracak fiyata sahip. Her ne kadar ucuz denilse bile bu aracın fiyatı normalden fazla. Hadi gelin hem bu araca hem de diğer detaylara birlikte bakalım.

Bugünlerde en ucuz otomobil araması yapanların sayısında önemli ölçüde artış yaşanıyor. Bunun en önemli nedeni hiç şüphesiz sıfır araçlarda ortaya çıkan astronomik yükselişler. 2021 yılının başı ile şu an kıyaslandığında otomobillere yüzde 100 seviyesinde zam geldiği görülüyor. Bu durum kullanıcıları ekonomik yönden fazlasıyla yoruyor.

Türkiye’de şu anda 300 bin TL altında satın alınabilecek tek bir otomobil bulunuyor. Fiat egea sedan modeli bu alanda kendi türünün tek örneği olarak görülüyor. Diğer araçlara baktığımızda fiyatları korkunç bir şekilde yukarılara çıktı. Fakat 2021 model araçlar içerisinde 300 bin TL’yi aşmayan sadece bu model kaldı.

En ucuz otomobil 300 bin TL’nin altında

Küresel çapta otomobil fiyatlarında sert bir yükseliş yok. Elbette çip krizi nedeniyle araç bulmakta birçok galerici zorlanıyor. Ayrıca bayilerde de araç sayısının azaldığını söyleyebiliriz. Bu küresel bir problem fakat Türkiye’de döviz kurunun yükselişi ile birlikte araçların fiyatında artış yaşanmıştı.

En ucuz otomatik Fiat egea sedangeliyor

Her ne kadar kur fiyatları aşağı yönlü hareket etse bile yine de otomobil markalarının nasıl bir tavır sergileyeceği tam olarak bilinemiyor. Mesela şu anda Toyota Corolla modeli bile 350 bin TL seviyesinde. Renault Clio 361 bin TL üzerinden alınabiliyor. Sadece Fiat egea sedan modeli 244 bin 900 TL. En ucuz otomobil böylece Fiat markasına ait oldu.

2021 yılının en çok satılan otomobili belli oldu

Önümüzdeki haftalarda otomobil fiyatlarında bir ölçüde düşüş gelebilir. Fakat kimse fiyatların nereye doğru gideceğini kesin olarak kestiremiyor. Peki siz otomobil fiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz?