Yeni nesil MacBook’lar ne zaman satışa sunulacak

Apple MacBook Air yolda! 13 inç Mini LED ekranla geliyor

Apple’ın bilgisayar dünyasına kazandırdığı, güç ve stabilite ile özdeşleşen MacBook cihazlarında, önemli bir gelişme yaşanıyor.

Yeni nesil MacBook’lar ne zaman satışa sunulacak. Gerek MacBook‘lar gerekse de Mac’ler piyasaya sürüldüğü ilk günlerde hem işletim sistemi hem de fiyatı bakımından büyük eleştirilere maruz kalmış, bu cihazların Windows işletim sistemli zamanın önde gelen markalar tarafından üretilen bilgisayarlar karşısında şanslarının olmadığı düşünülmüştü. Bununla birlikte kısa bir süre içerisinde durumun hiç de böyle olmadığı anlaşılmış ve hem MacBook hem de Mac, güç ve stabilite ile birlikte anılır hale gelmişti.

Geçtiğimiz aylarda Apple tarafından tanıtılan yeni M1 yonga setleri ise, bu bilgisayarların geleceğini değiştirdi. Tanıtıldığı günden bu yana, güçlü bir cihaz isteyen hemen herkesin hayallerini süsleyen bu yonga setleri, bize aslında Apple‘ın MacBook stratejisinin nasıl olacağını göstermesi açısından da önemli.

Öyle ki, M1 tanıtımından hemen sonra teknoloji dünyası Apple’ın bir sonraki hamlesinin M2 olacağını düşünmüş, ancak Amerikalı teknoloji devi M1 Max ve M1 Pro‘yu tanıtarak beklentileri boşa çıkarmıştı.

Apple yeni MacBook Pro yongaları M1 Pro ve M1 Max olarak adlandırılabilir

Yeni nesil MacBook’lar ne zaman satışa sunulacak

İşte şirketin bu hamleleri ve yine kendisine yakın kaynaklardan gelen bilgilere bakıldığında, bir sonraki nesil olması beklenen M2‘nin 18 aylık bir geliştirme süreci sonunda piyasaya sürüleceği anlaşılıyor. Eğer tarihte bir sapma olmazsa bunun anlamı, 4nm’lik M2 yonga seti 2022 yılının sonbaharına doğru tanıtılacak, bundan birkaç ay sonra yani 2023’ün ilkbaharına doğru da M2 Max ve M2 Pro yonga setleri görücüye çıkacak.

Bir sonraki yonga seti olması beklenen 3nm’lik M3 yonga seti ise bu hesaba göre 2024 yılının ilkbaharında tanıtılacak ve bu defa aynı yılın sonbaharına doğru da M3 Max ve M3 Pro ile süreç sonlanmış olacak. Tabi bu tarihler bize MacBook ve Mac cihazlarının da ne zaman çıkacağı yönünde önemli bilgiler verecek.

Microsoft oyun turnuvasında çip mağduru oldu: Kriz derinleşiyor