2021 PC pazarı için nasıl geçti?

2021 PC pazarı için nasıl geçti?

PC pazarının pandemi döneminin zirve yaptığı 2021 boyunca nasıl sonuçlar elde ettiği raporlandı. İşte detaylar.

Canalys, tedarik sıkıntısına rağmen PC sevkiyatlarının yıldan yıla yüzde 15 artarak 341 milyona ulaştığını tahmin ediyor. Basitçe söylemek gerekirse, 2021 yılında müşterilerin çoğu mevcut bilgisayarları değiştirmek yerine yeni bilgisayarlar aldılar. Örneğin, uzak öğretim ile okuyan öğrenciler ve yaşlılar ilk bilgisayarları satın alırken, bazı bölgelerde birden fazla bilgisayarlar satın alındı.

Bazı PC markaları diğerlerinden daha iyi sonuçlar elde ettiği de bir gerçek. Lenovo, HP, Dell, Apple ve Acer, sevkiyatlarda kendilerini ilk beş sıraya koydu. Apple ve Acer ise 2020’ye kıyasla yüzde 20’nin üzerinde büyüyen teslimatlarla ilgi odağı oldu. Lenovo ve HP cephesinde ise piyasanın en yavaş büyüme yaşandı. 2021’de ve diğer rakiplerin büyüdüğü son çeyrekte sevkiyatları ciddi anlamda düştü. Firmanın büyüklüğü, bilgisayarlara yönelik olan artan talepten yararlanmalarına yardımcı olmadı.

2021 PC pazarı için nasıl geçti?

2022’nin de benzer şekilde parlak olması muhtemel görünüyor. Baş Analist Rushabh Doshi, insanlar uzaktan çalışmaya yardımcı olan üst düzey bilgisayarlara ve aksesuarlara yöneldikçe yeni yılın “dijital hızlanma” dönemi olacağını öngördü. Bu tahminin ne kadar doğru olabileceğini söylemek için çok erken, ancak rekabet her zamanki gibi şiddetli görünüyor. Pandeminin gelmesi teknoloji sektöründe hızlanmaları beraberinde getirdi. Artık tüm şirketlet birbiriyle yarış halinde diyebiliriz. Bu durum daha da artacak gibi görünüyor.

Tesla CyberTruck üretimi ne zaman yapılacak? Endişe verici gelişmeler