2018’e damga vuran akıllı telefonlar!

akıllı telefon

#İŞBİRLİĞİ

İyisiyle, kötüsüyle 2018 artık geride kalmak üzere. Peki 2018’e damga vuran akıllı telefonlar hangileriydi? İşte bu sorunun yanıtı.

Artık yavaş yavaş 2018’in sonuna doğru yaklaşıyoruz. 2018, akıllı telefon sektörü açısından önemli bir yıl oldu. Pek çok üreticinin tasarım bazlı değişikliklere gitmesi, yapay zeka teknolojisinin ilerlemesi ve teknik özellik bazlı iyileştirmeler akıllı telefonlara level atlattı.

Peki onlarca yeni modelin raflardaki yerini aldığı 2018’de fark yaratan akıllı telefonlar hangileriydi?

Bu yazımızda 2018’e damga vuran akıllı telefonlar listesi ile karşınızdayız. Bu listede genel olarak yenilikçi, sektöre önemli şeyler kazandırmış ya da kazandırabilecek olan modelleri sizlerle paylaşacağız.

2018’e damga vuran akıllı telefonlar listesine geçmeden önce ufak bir hatırlatmada bulunalım. Bu listeyi hazırlarken, inovasyon öğelerini ön planda tuttuk. Yani teknik özellikler ve fiyat performans kriterlerini pek hesaba katmadık.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri bu listeyle başbaşa bırakalım.

Huawei P20 Pro

Huawei’nin bu yılın ilk çeyreğinde satışa sunduğu P20 Pro, dünyanın ilk 3 ana kameraya sahip modeli oldu. Çinli üretici P20 Pro modeliyle, akıllı telefon pazarında hakim olan çift ana kamera tabusunu da yıkmış oldu.

huawei p20 pro

Huawei’nin 3 ana kamera ile satışa sunduğu P20’nin başarılı olması, diğer üreticilerin de dikkatinden kaçmadı. Çinli üreticinin ardından LG, Samsung ve Vivo gibi isimler de kamera sayısını arttırma kararı aldı.