En hızlı şarj olan akıllı telefonlar (Aralık 2018)

düşük batarya

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı telefon kullanıcılarının en büyük sorunlarından birini masaya yatırıyoruz. 1 günü bile aşamayan şarj süreleri. Peki en hızlı şarj olan akıllı telefonlar hangileri? İşte bu sorunun yanıtı.

Akıllı telefonların hayatımıza girmesi, pek çok alışkanlığımızı da değiştirdi. Bu akıllı cihazlar cep telefonlarının yerini almadan önce powerbank diye bir kavram hayatımızda yoktu. Çünkü en kötü cep telefonunun şarjı bile çok rahat bir şekilde 2 – 3 gün gidiyordu. Fakat akıllı telefonlarla bu durum tamamen değişti. Genel olarak yoğun kullanımda pek çok akıllı telefonun günü tamamlaması bile çok nadir bir durum. Hal böyle olunca, kullanıcılar çareyi yanlarında powerbank yani taşınabilir şarj cihazı dolaştırmakta buldu.

Fakat bu da kesin bir çözüm olmaktan çok uzak. Şimdilik batarya bazlı önemli ar-ge yatırımları yapılsa da henüz net bir sonuca ulaşılmış değil.

Akıllı telefon üreticileri belki yoğun kullanımda bile günlerce gidebilecek bir batarya geliştirememiş olabilirler. Fakat en azından mevcut bataryayı hızlı bir şekilde şarj etmenin yollarını buldular.

2018’e damga vuran akıllı telefonlar için tıklayın

Günümüzde pek çok üreticinin farklı hızlı şarj teknolojileri mevcut. Biz bu yazımızda, bu teknolojiyi en verimli şekilde kullanan telefonları sizlere aktaracağız.

En hızlı şarj olan akıllı telefonlar listemizi hazırlarken, telefonların şarj olma hızını baz aldık. Aslında bu hızın hesaplanması esnasında batarya kapasitesinin de önemli bir rolü mevcut. Lakin biz en hızlı şarj olan akıllı telefonlar listesini hazırlarken bu detayı yok saydık.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri en hızlı şarj olan akıllı telefonlar listesi ile başbaşa bırakalım.

En hızlı şarj olan akıllı telefonlar (Güncel Liste)

Google Pixel 2 XL

Google Pixel 2 XL

Hızlı Şarj Teknolojisi: USB – PD 15W
30 Dakikada Şarj Performansı: Yüzde 35